Cześć jestem Tu nowy i potrzebuje pomocy ostatnio zakupiłem Skutera o pojemności 50 i jest to 2t
Zalałem mu paliwa prawie cały bak przejechałem gdzieś około 20 km wróciłem do domu A w baku 1 litr paliwa jak nie mniej.
Co jest powodem tak dużego spalania czy to normalne w 2t proszę o odpowiedź z góry dzięki.
kupiłes skuter a nie skutera. skutera to możesz nie mieć.
A paliwo ci wycieka. Nie ma szans żeby tak spalił.
Ok Sory pomyliłem się ale raczej mi nigdzie nie wycieka sprawdzałem ale dzięki
To spalanie jest wręcz bardzo dziwne, w moim skuterze była taka blokada jak ogranicznik spalin może uda ci się ją założyć to swojego skuterka, lub możesz jeszcze zmienić dawkę na iglicy, lecz wtedy będziesz mógł mieć problem z zamała dawka i będzie go dławić.
kako, przestań bzdury doradzać. Co ma “ogranicznik spalin” (a co to jest??) do ilości spalania?
Chłop ma bak pewnie z 6 litrów. Jeżeli na 20km spalił mu z tego 4 litry to oznacza że na 100km by mu spalił 20L paliwa.
Musiał by tam mieć 18KM cylinder, 24mm gaźnik i jechać ciągle na odcięciu z prędkości max. Jakby mu gaźnik podawał tak że by spalanie wychodziło 10-11 litrów to jazda by była niemożliwa bo tak by był zalewany.
Ale 20??? Nie ma szans. Tylko wyciek.
Chyba ze ma bak z 7 litrów i nalał prawie na full a po 20km miał niecały litr. To wychodzi 5-6 litrów na 20km. Czyli 25-30L na 100km. Tyle to palą promy kosmiczne a nie skutery 50cm.