Witam,
Szukam skutera o pojemności 50ccm na dużych kołach tj.Piaggio Liberty, Kymco People.
Mam 195cm i zależy mi, żeby skuter nie był dla mnie za mały (miejsce na nogi itp.)
Spodobał mi się m.in Benelli Pepe, ale właśnie nie wiem jak z jego rozmiarami.
Zwracam się do Was o poradę: jaki model byłby dobry dla mojego wzrostu.
Jakie skutery mogę brać pod uwagę.
Artykuł i film widziałem.
A jakie skutery z tych o dużych kołach były by jeszcze dla mnie godne polecenia?
największe na czym siedziałem (pod względem miejsca) ze skuterwoych 50tek to był peugeot elyseo. Kawał szerokiej kanapy i do tego tylko na nim mogłem siąść z wyprostowanymi rękoma i nogami a'la chopper. Ma małe koła ale koła niekoniecznie idą w parze z przestrzenią nad nimi
Wombat napisał:
największe na czym siedziałem (pod względem miejsca) ze skuterwoych 50tek to był peugeot elyseo. Kawał szerokiej kanapy i do tego tylko na nim mogłem siąść z wyprostowanymi rękoma i nogami a\\\'la chopper. Ma małe koła ale koła niekoniecznie idą w parze z przestrzenią nad nimi
Co więcej duże koła mogą skutecznie zmniejszyć przestrzeń - na przykład wielkość schowka pod kanapą. Z tego co mi się wydaje to jeszcze Kymco New Dink jest duży.
New dink na zaletę ze można wygodnie usiąść ma nieźle wyprofilowana kanapę ,poza tym ma spory kufer pod siedzeniem i świetnie zestrojone zawieszenie i co sam się przekonałem jest bez awaryjny 38 tys przelatane bez żadnej awarji
Dziękuje za sugestie, patrząc na rozmiary 50-nek i mały wybór modelów dla mojego wzrostu, zastanawiam się nad zrobieniem prawa jazdy i kupienia 125ccm (mieszkam za granicą kat. A potrzebna :( )