Posiadam skuter 4t kingway cobra 50 , skuter stracil moc , skuter nie ma blokady i powinnien jechac na spokojnie 60 a jade nim max 40 i to bez filtra powietrza gdy go zaloze skuter zaczyna sie dławic ( na niskich obrotach jest ok i na stopkach ) ale problem jest gdy jade z filtrem ( wklad filtra jest nowy i drożny) , gdy jade i wiekszam predkosc zaczyna tracic nagle moc a po chwili znow ją ma i tak skacze ta moc a jk sciagne filtr to jest ok i jedzie tak do 40 strasznie powoli sie rozpedza ale jakos jedzie , jest jeszcze jedna rzecz gdy ruszam dzwoni mi w przekladni (na niskich obrotach nie) ale jk zwiekszam obroty przyruszaniu(nawet jk stoi i zwiekszam gaz z wcisnietym hamulcem tez DZWONI) potem gdy jedzie z wieksza predkoscia ucicha , pomorzcie mi nie mam zamiaru wydac nie potrzebnie na mechanika , kazdy mowi cos innego ;/
skoro nie chcesz wydawać pieniędzy ma mechanika to musisz zrobić zdiagnozować silnik (zawory, rozrząd, kompresja) i napędu (otworzyć i zobaczyć co jest zużyte/luźne).
Tutaj się zgadnąć nie da, trzeba sprawdzić.
moze mial podobny problem a i moze ktos sie orientuje co to moze byc w ostatecznosci bedzie trzeba oddac go do mechanika
skuter traci moc i nie jedzie a czasem coś zgrzyta… no owszem. sporo osób miało podobny problem. Pomogło im zdiagnozowanie silnika i napędu, wykrycie usterki i jej naprawa.