Skuter 4t nie odpala , nawet nie słychać kręcenia się rozrusznika możliwość odpalenia tylko starterem z kopki się nie da bo pokrywa jest zepsuta : mianowicie miejcie na ten "dynks " , który zaczyna kręcić wariatorem . Czy to akumulator , coś z rozrusznikiem czy coś innego . Dodam , że akumulator jest nowy około miesiąc temu kupowany w sklepie i nie można go ładować przez rok. Gdy się przekręci kluczyk i naciśnie sprzęgło lampa tylna nie świeci
Kto ci bzdur naopowiadał że nie można ładować akumulatora przez rok? Wszystko inne w elektryce też zdechło? Zapewne będzie trzeba naładować akumulator tylko odpowiednim prostownikiem motocyklowym. Ewentualnie uszkodził się czujnik stopu i spróbuj odpalić wciskając drugi hamulec.
jak naciskasz sprzęgło to na ogol zadna lampa nie swieci. lampy sa na ogol raczej zwiazane z hamulcami
Wombat ja mam sprzęgło w hamulcach . Wymieniłem bezpiecznik bo bym spalony i nadal nic , czy na przedni czy na tylni hamulec . Akumulator jest raczej dobry chociaż lampa tylna nie świeci i klakson nie dzwoni . Wydaje mi się ,że nie ma masy , ale co trzeba wymienić podłączyć żeby ta masa była ?
Kolego, weź się zdecyduj, czy masz sprzęgło w klamce przy manetce, czy wariator, czy to jest skuter z przekładnią CVT, czy motorower z biegami i sprzęgłem sterowanym ręcznie, bo słabo można zrozumieć o czym piszesz...
maver action z silnikiem kingway maximus
to jak już sobie ktoś sprawdzi w google co to jest maver action i jaki silnik ma kingway maximus to może ci coś zasugeruje potem.
Jeden i drugi to skutery z przekładnią CVT bez sprzęgła sterowanego ręcznie z klamki przy manetce...
to co da się coś wykombinować ?
nooo. trzeba robić diagnostykę.
Rozrusznik bedzie się kręcił jeżeli jest wciśnięty hamulec (i świeci się światło stop) i w układzie rozrusznika jest prąd.
Trzeba patrzeć czego tu nie i dlaczego.
a czy rozrusznik się będzie kręcił jak przekaźnik rozrusznika się spaliłzepsuł
skoro się zepsuł to pewnie nie działa
ale czy to napewno będzie to czy może być jeszcze coś innego ?
Siema! W moim skuterze zipp quantum gt5 strasznie nagrzewa się tłumnik i śmierdzi podczas jazdy jak i na postoju.. Czy to normalne?
a czym śmierdzi ?
Nie wiem ale smord jest strasznie nie przyjemny
Jeśli to nowy sprzęt, to norma. Wypala się to, co na nim było, jakieś smary zabezpieczające, farba, takie tam - to minie.