Witam mam problem ze skuterem chińskim 4t mianowicie zimny nie odpala a ciepły już tak skuter ma przejechane 600km założony jest nowy gaźnik ssanie(działa sprawdzane pod aku) gaźnik wyregulowany nowy Kranik podciśnienia filtr paliwa świeca fajka wyregulowana zawory a on i tak nie chce odpalać jaka może być przyczyna iskra jest cały czas pierścienie całe kompresja jest
kompresja nie musi być tylko musi być dobra. odpowiednia. wyreguluj zawory i ja zmierz
na starym gaźniku też tak było?
Na starym. Gaźniku było to samo na starym. Gaźniku zalewal po dodaniu gazu na nowym. Jest wszystko ok jak odpali to chodzi idealnie a jak powinny być wyregulowane zawory żeby było dobrze?
Mi w zimę też ma problem z odpaleniem po mrozach. Jak jest ciepło i odpala od strzała to raczej nie ma problemu z nim
No to właśnie gdzieś tkwi problem i nie wiem albo paliwo nie dochodzi odrazu albo to ssanie nie dostaje odrazu prądu takiego jak trzeba i przez to może nie palić sam już nie wiem ta chińska technologia
to jest po prostu chińczyk, jak go zamrozi to będzie problem i tyle. mi z wiertarki w mrozie odpala od strzała, od kopki i rozrusznika już nie, więc. + mam aku mega słabe. słabe natężenie + wyparowane paliwo to największe powody jeśli wszystko inne masz dobrze zrobione
w tych małych silnikach jak mają jakieś drobne problemy czasem warto regulować gaźnik “zimowo” i “wiosennie” co zmiana sezonu.