to wg tego PDF-a (nie gorszego niż ten rysia a nawet lepsego bo z yamahą w nazwie linka
http://fr.yamaha-dealer.ch/pdf-scooter$$$/D/03_Ersatzteilinformationen/02_Variomat_Gewichte%20und%20Federn.pdf
wychodzi że to 10gr
Wombat link nie działa :(
działa na 100%
Okey działa :D przed wczoraj był jakiś błąd ... Czyli 10 ok. Wombat jako guru i specjalista to doradz mi jeszcze jedna rzecz ... w mojej Yamajce mam 11 gram standardowe wg Twojego pdfa 10 a w sklepie motocyklowym babka doradziła mi najbardziej uniwersalne 10.5 grama ... Wiec które wziąć ? :)
wszystkie :) - i zobaczyć na których będzie najlepiej. Tutaj masz zawsze element totolotka. Katalogowe rolki są dobrane z pewnymi założeniami:
- że silnik jest 100% sprawny (nowy - w zasadzie) i ma dokładnie fabryczną moc i charakterystykę.. tzn w przy określonych obrotach generuje odp. dużo (lub mało) niutonometrów
- że elementy napędu nie są zużyte
- że paliwo ma odpowiednie parametry (różnica w paliwach USA-Europa-Japonia jest spora).
- że nawet w wypadku jazdy z pełnym obciążeniem musi dać radę przyśpieszyć
- że kluczowe nie są osiągi (czyli robienie wszystkiego ze wskazówką obrotomierza na czerwonym polu) tylko też trwałość i komfort (hałas)
Na pewno po latach eksploatacji i na innym rynku, z inną benzyną.. itd coś się z tych parametrów zmieniło.
Do tego dochodzi kwestia masy zestawu z kierownikiem w siodle.
Wiec zawsze tu masz jakiś kompromis. Lawirując +/- te 0.5-1g możesz sobie troszke te parametry przesuwać w stronę przyśpieszenia lub Vmax lub dużego uciągu z dużym obciążeniem (czyli np godziwa jazda w dwie osoby ale za to w zakresie 0-70km/h a potem już walka).
Jak to konkretnie będzie u ciebie możesz zgadnąć wiedząc jakie rolki masz teraz i jak się zachowuje napęd.
Kupiłem wczoraj 10.5, ale ze padał cały czas deszcz dziś dopiero zabrałem się za wymianę, wszystko ładnie poczyściłem odtłuściłem, dałem nowy smar na tuleje wariatora, założyłem roleczki, poskręcałem i na jadę próbna. A tu szok :) Maszyna tak pięknie jedzie ze nie wiem jak o opisać :) Na starych rolkach chcąc utrzymać prędkość np 70 trzeba było popuszczać lub dodawać minimalnie gazu ...bo lekko falował a na tych bajka ... :) wkręca się na obroty, przyspiesza jednostajnie i bardzo fajnie, utrzymanie stałej prędkości to teraz bajeczka, nie zdążyłem jedynie sprawdzić v max ale jestem mega zadowolony :) Dziękuje jeszcze raz wszystkim za zainteresowanie a w szczególności tobie Wombat ! :) :) :)
na zdrowie