Kupiłem jaki czas temu skuter peugouta elystar 50 wymieniłem nowy cylinder tłok pierścienie,gażnik zawór membranowy nowe sprzęgło wariator pasek wszystko nowe na stopkach chodzi gładko ładnie w chodzi na obroty po zdjęciu go na koła nie ma siły się poradzić do połowy wchodzi na obroty kupiłem osiem kompletów rolek od 4g do 8g wymieniałem je wszystkie po kolei na 8g powoli jedzie ale jest to 20 km,pomóżcie bo nie mam już siły
cały czas tak jeździ po wymianie czy było lepiej? zmierz kompresję.
Cały czas to samo przed wymianą było to samo dlatego postanowiłem to wszystko wymienić
jaki masz tam cylinder, jaki masz gaźnik i jaką dysze. Wydech nie jest przytkany?
Cylinder 50 gażnik orginalny od tego modelu choć nie znam nazwy bo pudełko wyrzuciłem ale kupowałem w sklepie który prowadzi sprzedaż części do skuterów i zaniosłem stary gażnik na wzór który też po zakupie nowego wyrzuciłem bo ni mam tego gdzie trzymać a nie wiem jaka dysza jest w środku bo nie rozkręcałem i ni wiem czy jest oznakowanie na dyszy z tłumika spaliny wychodzą normalnie choć strasznie kopci,a powiedz mi jakie ciśnienie powinien mieć na cylindrze
Powiedz mi czy uszczelkę pod cylindrem nie powinę dać na sylikon
kupiłes oryginany cylinder Peugeota do elystara? Taki w pudełeczku “Peugeot” z nr części zamiennej itd? czy pewnie ze 30% słabszy chiński zamiennik "do tego modelu’ ?
Nie wiem dałem stary cylinder na wzór zapłaciłem 95zł i dostałem cylinder pierścienie i uszczelki
za tą cene to jest zamiennik na 100000001% i do jego potrzeb trzeba wyregulowac gaźnik na nowo. O ile nie jest padnięty już