Witam czy skrócenie tulejki wariatora naprawde daje osiągiż? I jak się do tego zabrac jak mam powiedzieć tokarzowi aby co zrobił i o ile milimetrów?? z Góry dziękuje za odpowiedź
Jak skrócisz to skuter ze startu będzie słabszy.
nie opłaca się. ja miałem skróconą przez osobę która mi sprzedała skuter i powiedziała że są rolki do wymieny , wymieniłem dalej był mega muł później zmieńiłem tuleje na wiaratorze i ładnie jeździ
Jednak chyba zaryzykuje mam 2 tuleje:) najwzyzej jak cos się stanie to założę 2:))
Jak masz dwie to nawet nie masz o co pytać, ja bym od razu robił żeby sprawdźić
skruc najpier o 2-3mm jak nie będzie roznicy to skroc jeszcze raz ;] i się okaze… a najlepiej do tokaza dac czy jak to się zwie
ale o ile skrócić mechanik mówi że 1,5 mm a wy że 2-3 mm więc jak jest dobrze??;d
no to niech skruci o 1.5mm a jak nic się nie zmieni to skróci więcej
nie baw się w to bo będzie mul i nie będzie się dalo tego wyregulować. przynajmniej u mnie tak bylo.
jakby co to niewiem dokladnie o ile skrucilem
Jak ma dwie tulejki to no problem
skracaj po 1 mm!! nie więcej bo zamulisz go w chuj pasek bd spadał z wariatora jak skrócisz za bardzo!!
ja bym na twoim miejscu tego z czasem zetrze ci się pasek i będziesz musial kupowac nowy …pozdro
Ja mailem skucona o 2mm . Mialem seryjnie rolki 8g . jechal 65 realne. Skrucilem tuleje wsadzilem 4g i jedzie ponad 70 I mulu duzego nie ma . Ale fajnie jezdzi dopiero od 35-40.
Wiec Skracaj