Dawaj port cyla jeśli można więcej mocy ! A zamiast zabawy w rozwiercanie okna wydechowego itp, to zbieraj hajs na “Big Biore” 130cc mówił bym na Ciebie do końca życia mój królu :lol:
No i jest UP !!! Pracę wrą do przodu
Zdjęcia z wczorajszych wieczornych prac:
Mam nowe wieści wał korbowy już do mnie idzię i kołuję kasę na łozyska od Kniawz-a wraz z kulkami skrzyni biegów i barankiem (wałek garbaty). Możliwę, że w przed nowym rokiem odpalę silnik z full wyremontowanym dołem i pozostanie mi tylko zbierać na tłok Vertex-a do Piaggio na średnicę 41,6mm
Zeby wsadzić 130cc należało by zalkupić wał kobowy na skok tłoka 54mm a taki wał kosztuje tyle ile simson w dobrym stanie.
Przemas92 napisał:
Zeby wsadzić 130cc należało by zalkupić wał kobowy na skok tłoka 54mm a taki wał kosztuje tyle ile simson w dobrym stanie.
Pomimo tego bym kisił kase na taki wał a póżniej Big Bore 130cc :D
Przemas92 napisał:
Wydech będzie spawał Dudi
hehe :P Dudi z mojego miasta. Znam go nawet osobiście :)...
wilus88luki napisał:
Pomimo tego bym kisił kase na taki wał a póżniej Big Bore 130cc :D
Wydaje mi się, że nie widziałeś tak naprawdę jak śmiga dobrze zrobione 80-90cc. Przy masię Simsona 80kg moc 20KM jest to bardzo dużo
ja tam bym zrobił canteno miano do tego silnika na yt widziałem
A wiesz ile kosztuje cateno miano?
Do Simsona nie nie Cateno miano ale można zrobić Simsona na 2 cylki ale nie ma sensu bo rama nie ogarnęła by tej mocy myślimy racjonalnie.
ale jakby wsadzić silnik od EL250… to byłby szatan! :622:
Ale to nie sztuka wstawic inny seryjny silnik sztuka jest zrobić jakos fajnie seryjny :!: :lol:
karp napisał:
Ale to nie sztuka wstawic inny seryjny silnik sztuka jest zrobić jakos fajnie seryjny :!: :lol:
Dokładnie widzę, że kumasz o co chodzi.
Przemas92, dawaj od razu od Hajki silnik xd
Panowie, z pomysłami to powoli bo się nam Simek rozpier.doli - niech Przemas da 80ccm i starczy
80-90cc to będzie dopiero najbliżej na wakacje teraz robię remont, żeby mieć sprzęt do zabawy w lesię i nie tylko. No i do wakacji myślę doprowadzić go optycznie do oryginału.
Przemas92 napisał:
żeby mieć sprzęt do zabawy w lesię i nie tylko
A Huska tylko na pokazł :-D
Huska idzie na tor SM a nie w las. Na tych oponach które mam nie nadaję się do tego typu jazdy. Najprawdopodobniej jutro będzie wał korbowy :mrgreen:
Ej a moze zrobił bys ten silnik na lc znam typa który chce sprzedac cylinder lc do simsona odpowiednio wymiećrzony i ze skokem dobrym to chyba jest 80cm albo 90cm nie pamietam
Przecież na pierwszej stronie napisałem, że to ma być LC
Siema
Kolejny UP. Wybiłem tuleje z cylindra 50cc polskiego zamiennika i dobrze, że to zrobiłem ponieważ tuleja w 50cc jest twardsza i na niej będę robił tymczasowy projekt. Wał korbowy już do mnie doszedł jutro go odbieram pozostaje mi tylko kupić łożyska i simeringi. Skrzynia wydaje się być w dobrym stanie
Ketchup tortex rulez xD
A na co ci te tuleje? Już jedną masz.
Przemas92, też mam taką drukarke
No i kiedy to będzie latało?
Ta drukarka to stara jest świat ma już inna ale HP for ever. Kiedy będzie śmigać? Napisałem już jutro odbieram wał i jak będzie kasa na poczcie to daje kumplowi kasę żeby kupił mi łożyska, pozostanie mi tylko kupić simeringi za 16,50zł. Myślę, że na dniach powinienem odpalić przynajmniej na 50cc trochę zmodyfikowanym.
Po co mi 2 tuleje? Do Simsona dostałem 2 cylindry jeden 60cc z którego najpierw wybiłem tuleję a drugi 50cc z założony w simsonie z którego dziś wybiłem tuleję. Będę robić cylinder ten 50cc a ten 60cc jak ktoś chcę to idzie na sell po modyfikacjach.