:?: Mam Pytanko.
Kolega powiedział mi że jak wymieniali mu cylinder to powiedzieli że musieli go umyć od środka ponieważ był zatarty.
tzw. z opiłków metalu itp
Czy to prawda?
Jak go myc?
Czym go myć ?
Dziękuje z góry za odpowiedzi.
Licze na szybkie odpowiedzi :569:i pozdrawiam.
Po co w ogóle go myś dajesz do szlifu to niech wyczyszcza jak bedą chcieli
mi chodzi oto że jak go będę wymieniać na nowy ( mycie wału itp.) nie z zewnątrz tylko wewnątrz
No moim zdaniem pasowało by to zrobić…ale paliwem. Zadną wodą czy coś.
wodą też można, przecież to metal i nic mu się nie stanie, potem go tylko wysuszyć porządnie i będzie ok, myje się po to nowe części żeby wypłukać ewentualne opiłki i paprochy które pozostały po fabryce. po prostu przepłukać trzeba, nie szorować niczym itd, pod kran, i jazda.
Mafioz napisał:
wodą też można, przecież to metal i nic mu się nie stanie
No co Ty.. Ropą, benzyną, czymś co nie jest wodą! Woda doprowadza do rdzy i nie umyjesz nią tak jak czymś tłustym.
Hm... :idea:
Jak jest aluminiowy cylinder to go rdza zeżre?
przecież jak umyjesz wodą i wysuszysz to jak go rdza zeżre?!
zresztą po odpaleniu resztki ewentualnej wody podczas pracy cylindra w środku zmiećszają się z paliwem a na zewnątrz cylindra od temperatury wyparuje, w takim wypadku nie mógłbyś jeździć nawet po mokrym lub w deszcz bo przecież cylinder się zamoczy i zardzewieje?
No a jak poprzednik mówił, aluminium nie zardzewieje.
Marchles napisał:
nie umyjesz nią tak jak czymś tłustym.
tu nie chodzi żeby cylinder wyszorować tylko żeby wypłukać opiłki metalu które mogły pozostać po fabryce…
Mafioz napisał:
tu nie chodzi żeby cylinder wyszorować tylko żeby wypłukać opiłki metalu które mogły pozostać po fabryce...
A ja się powtarzam, należy zrobić to najlepiej ropą.
Nie doczytałem że to aluminium. Przepraszam, mój błąd.
Mafioz napisał:
na zewnątrz cylindra od temperatury wyparuje, w takim wypadku nie mógłbyś jeździć nawet po mokrym lub w deszcz bo przecież cylinder się zamoczy i zardzewieje?
Heheh nie praw kazań. 8-)
Zamykam. SiWy