Witam w ubiegłym sezonie miałem problem ze skuterem nikt nie mógł mi pomóc ponieważ nikt nie wiedział co to może być.
Problem polega na tym że gdy na moim cyfrowym liczniku pokazywało 70km/h skuter robi tytytyty co słychać na filmiku. Gaźnik byl regulowany na wszelkie sposoby. Rolki dawałem cięzkie oraz lekkie nic nie zmieńilo. Dysze rowniez mialem 100, 110 ale nic.
Mialem sprężynę TP +30 , Hebo +50, sprezynki przerozne takze!
Matrix z 07 roku!. Krecił 11tys obrotów przy tej predkosci wiec modul chyba odpada!
Moje części:
Stage6 Pro Sport 70cc
Stage6 Pro Replica
Dellorto 17.5
Stożek dysza 100
link do tego dźwieku plik amr!
czy ktos moze mi powiedziec co jest nie taką
moim zdanie za slaby masz wydech do tego cylka. skuter się az dusi
Stage6 Pro Replica nie wystarczaż (Lecz mój kumpel ma takie same części jedynie Cpi Olivier i leci mu 110 realne rozumiesz coś takiego:D?)
Moi kumple myślą że tłok wali o głowice bo jak zakładalem cylinder zrobiłem przerwe na oko ale dałem pare podkladek + sylikon bo cos cieklo wiec wydaje mi się ze to nie to. Nie rozbieralem jeszcze cylka ale zrobie to.!
To moduł odcina, seryny moduł w keeway’u jest blokowany do 9tyś i w roczniku 2007 bynajmniej mi tak odcina możesz mieć jakiś inny i może wyżej odcina
Wiec mowisz ze to modul jestą A z kad wezme jakis odblokowany najtanszy dasz linkę
http://moto.allegro.pl/item545249010_modul_keeway_quantum_romet_2t_z_kablem.html
ten jest niby tuningowy ale nie pisze że odblokowany musiał byś się gościa zapytać
bo jest odblokowany moduł naraku ale kosztuje 163zł
http://moto.allegro.pl/item527500907_modul_zaplonowy_odblokowany_naraku_cpi_keeway.html
Jeśli koledze w cpi tak nie przerywa to weź załóż moduł od niego najpierw i jeśli to nie po może to weź przełóż cewkę i fajkę bo możliwe ze w tym leży cały problem.
SoKu spróbuje tak jak mówisz i dam znać
mnie też pierwsze co przyszło na myśl to modół
Ale podobno keewaye nie są blokowane na module, dlatego też wydaje mi się ze to nie to.
Dlatego ci mówię sprawdź ta cewkę i fajkę.
keewaye są blokowane na module bynajmniej te z 2007 roku wiem bo sam mam i wiem ze mi odcina
No to możliwe że moduł ;D Nie mam teraz od kogo wziąść ale sobie zalatwie
keewaye sa blokowane na module !! wiem bo wczoraj testowalem seryjnego keewaya po odblokowaniu , pocislem niz z gorki na prostej i jak wkrecil się na 9 tys. obrotów to flaki wypruwału mu i robil takie tyryryry jak twój
Słuchajcie czy w Yamaha i we wszystkich modelach są te same moduły które pasują do keewayaż
Kumpel mi mówił że np Yamaha Aerox też jest blokowana na module -,-
Żeby moduł od yamahy do keewaya załozyc musisz sobie przerobic kostki albo mieć specjalną przelotkę.
Podobno jest przejściówka która kosztuje 5.50.
Ale teraz czy Yamaha ma blokowany moduł?
nie