Silnik od innego skuta

Mam takie pytanie moj skut się psuje pierścionki padają (pierścionki takie jak paznokcie cienkie) chciałbym włożyć silnik od jakiegoś peugeota albo yamahy co trzeba po zmianie robić instalacje a i jeszcze jedno trzeba pewnie kupywać do silnika moduł proszę o pomoc jeżeli ktoś taką przeróbkę robił

jaki skuter posiadaszł?? (ten co w opisie) jak chcesz zmienić silnik to na pewno cwko modul zmienić ,cewke modul a zalezy czym skuter jest chlodzony wedlug mnie nie ma sensu zmieniac silnika nie latwiej kupić pierscienie i tlok i będzie gites jak cos to pisz to ci mogę trochę pomuc

Jeśli masz 2 suwa to będzie pasował od roxa tylko jak będziesz brał silnik to sprawdź czy z silnika z magneta idą 6 kabli(dokładnie 3 kable i jedna kostka też na 3 kable) jak nie to nie będzie pasował

Ja mam takiego jak w opisię chciałbym lc wstawić żebby się nie przegrzewał przerobie wstawie chłodnice ale potzrebuje coś dokładnie co mi będzie potrzebne do przeróbki

poszukaj bo jest już taki temat co należy zrobić przy zmianie na lc ale jeżeli chcesz stuncic do daj ac a poza tym lc to większe wydatki bo cyle są droższe

Czy opłaca się robić silnik od karterów nowymi częściami np. minarelli lc

Nie opłaca. Lepiej kupić kompletyny i wtedy jeśli będziesz chcial wlozysz cos tuningowego.

a jeżeli robiłbym skta od karterów to mogę wsadzić cylinder i głowice pod lc nie trzeba specjalnej wersji

Hmm, powiem ci że nie wiem. Nie wiem czy da rade jakoś pompe wody wtedy zalorzyć ale chyba jakoś cie da

oczywiscie ze się da… Ale na pewno licz się z przerabianiem mocowan. A silnik to ja bym ci polecal peugeotowska 100ccm. za 800zl masz juz kompletny silnik z calym osprzetem gotowy do zamontowania.

Mógłbyś pokazać fotki mocowania silnikaż? Ty masz 2t czy 4tą? Bo przecież jak masz mocowanie takie jak w minarelli to silnika peugeota nie wsadzisz bez spawania.

No ja mu właśnie pisalem ze trzeba poprzerabiac. On mi kinroad xt50qt-5 wiec cos z tych na niby licencji hondy.

daniexx333 napisał:

No ja mu właśnie pisalem ze trzeba poprzerabiac. On mi kinroad xt50qt-5 wiec cos z tych na niby licencji hondy.

Z tymi licencjami jest tak ze nawet kolo hondy nigdy nie stał xD Pic na wodę żeby tylko przyciągnąć klientów.

Lepiej kup nowy (znaczy używany) skuter, bo takie przerabianie to sranie w banie. Sory za rymy ale tak jakoś wyszło.

a jeśli 4t, to jakie silniki wejdą bez przerabiania mocowań?

wydaje mi się że silnik p/g wchodzą w miejsca mocowań 4T ale pewny nie jestem, niech inni też się wypowiedzą :slight_smile:

Tak, długo przyglądałem się mocowaniom 4t, Bo ktoś mnie kiedyś prosił, żebym zajrzał i jestem prawie pewny, że silniki P/G pasują. Mocowania identyczne…

Może 4t to kopia p/g ?? :smiley: