Silnik 2t nie trzyma ciśnienia - Co trzeba zrobić?

Lepiej szlif robić czy zestaw kupić?

Ja bym kupił zestaw.A za ile zrobiliby szlif?

Nie wiem jakie są ceny

Kup zestaw i założysz sobie sam.

A jakie są objawy jak silnik nie ma kompresji?

Ciężko pali przeważnie na zimnym silniku,słabe osiągi,nierówna praca silnika itd.
Najlepiej zmierz kompresję manometrem i będzie wszystko wiadomo.

Ciężko pali to fakt,ale osiągi nie są takie słabe,gaśnie ale to wina obrotów i pewnie źle ustawionego gaźnika

No to wiesz za co masz się na początek zabrać.Wyczyść porządnie gaźnik i wyreguluj.
Ale ja bym i tak mu kompreche zmierzył.

Edit:Ogólnie przegląd by mu się przydał filtry i reszta pierdół..

Mi się też tak wydaje, że wystarczyłoby trochę dopieścić ten skuter albo oddać do dobrego mechanika i by jeszcze jeździł, a jeździł!!

Szkoda, ze jest tak daleko, bo wzialbym go .. mialbym co robic w wakacje :P.

HugoBoss wrote:

pyjan wrote:
Miałem kymco kb50 z przebiegiem ponad 24tyś(taki kupiłem) i jeździł bardzo dobrze nawet z dwoma osobami.Także te 11tyś to nie jest wiele.Może uszczelka pod cylindrem albo pod głowicą poszła? Ja bym to sprawdził.

A to jest jakaś uszczelka pod cylindrem? Chyba chodzi o tą przy wydechu.

Nie chodzi o uszczelkę przy wydechu.Jest uszczelka pod cylindrem i głowicą - sprawdź.Może poprzedni właściciel coś robił.Zanim kupisz zestaw lub oddasz do szlifu warto posprawdzać.

Tak jak koledzy pisali - sprawdzić dokładnie kompresje manometrem.Może być też coś z pierścieniami(może być jeden zapieczony).

Muszę sprawdzić kompresję,być może ten mechanik co oddałem skuter wcale go nie rozkręcał,bo jednego dnia mi mówi że większych usterek nie widzi,a następnego dnia nie odbiera telefonu,a jak już odebrał to gada że kompresja i szlif trzeba robić. Wydaje mi się że coś kręcił. Mówiłem mu że jak by dużo wyszło za naprawę to żeby zadzwonił bo nie będę robił,może go nawet nie rozebrał tylko palnął że trzeba szlifować żebym dał sobie spokój i go odebrał bo wiedział że na mnie nie zarobi.

Tak czy inaczej najpierw muszę sprawdzić kompresję,a potem myśleć co robić. Na allegro jest jakiś rozbity zx,ale silnik dobry. Można by poprzekładać dobre części,tylko że jak kupię takiego rozbitka to muszę go rejestrować chyba?

Mało jest uczciwych mechaników.Oddałem tylko raz skuter na warsztat i więcej tego nie zrobię.

HugoBoss, to zależy czy skuter ma prawo rejestracji czy nie.

qazwsxedc wrote:

HugoBoss, to zależy czy skuter ma prawo rejestracji czy nie.

Jak jest aktualnie zarejestrowany i ubezpieczony,tylko rozbity.