elo.
Chyba w wakacje szykuje się większy silnik :lol: od p/g 180ccm.
Mam następujące pytania odnośnie tego :
1. Z czym muszę się uporać montując taki silnik. Nie chodzi mi o ramę, bo to zrobię ale nie wiem co z elektryką. Czyli, czy muszę zmieniać moduł i cewkę? Ewentualnie czy coś jeszcze?
2. Czy silnik od runnera to to samo co od hexagona ?
3. 4t vs 2t … wydaje mi się ze 4t będzie mniej spalał i będzie mniej awaryjny, będzie ciągnął od dołu bardzo, to chyba będę brał 4t. Ale proszę o Waszą opinię jeszcze.
4. Jakie się ogólne problemy wiążą z taką przeróbką.
Pozdro :570:
Jak ci silnik nie będzie pasował do ramy (co na 100%) to będziesz musiał dorobić własne mocowania co nie jest takie proste ponieważ ciężko będzie ustawić żeby tylne kolo było prosto względem do przedniego kola.
A niewiem czy są do skuterów silniki 180ccm w 2t, przeważnie takie większe silniki są w 4t
wiem ze nie będzie pasował … ale przecież o tym pisałem ![]()
Ustawić równo to ustawie.
ale chodzi mi o elektrykę… czy moduł i cewkę trzeba wymienić ? czy dużo jest z elektryką robotył
moim zdaniem się nie opłaca, sprzedaj to lepiej i kup jakiegoś runner’a 125/50, albo od razu biegówkę ;p.
Robertus napisał:
A niewiem czy są do skuterów silniki 180ccm w 2t
jak nie a winiacza runner ??
krzysiek508 napisał:
Czy silnik od runnera to to samo co od hexagona
tak tylko w runnie jest tarcza a w hexagonie bemben
, widziałem motyw jak ziomek to roxa dał 180 , ale jak to zrobił to nie wiem
Hexagon to Ac , Runn LC
Courte napisał:
moim zdaniem się nie opłaca, sprzedaj to lepiej i kup jakiegoś runner'a 125/50, albo od razu biegówkę ;p.
a moim się opłaca bo za silnik dam około 800 zł a tańszy w utrzymaniu :D :D bo jak cos to bede brał 4t :dd
hexagon a runner to to samo. Silnik 4t ma dwa amory więc nie wiem jak byś to rozwiązał. Tarcza i bemben jest i w tym i w tym, zalezy jaki kupisz. Elektryke do wymiany. Do tego należy pomysleć o hamulcach jakiś przyzwoitych. Ogolnie ja bym się nie bawił w takie rzeczy tylko poprostu kupil runnerke
ale jak chcesz ![]()
Ja jbc mam na sell :roll:
A jeszcze jak znajdziesz jeżdzacy silnik to jestes moim mistrzem :pkrzysiek508 napisał:
Courte napisał:
moim zdaniem się nie opłaca, sprzedaj to lepiej i kup jakiegoś runner'a 125/50, albo od razu biegówkę ;p.
a moim się opłaca bo za silnik dam około 800 zł a tańszy w utrzymaniu :D :D bo jak cos to bede brał 4t :dd
tylko wiesz … kto i za ile by chciał mojego neosaż?? :-/
jakbym sprzedał to bym nie brał np. sendy 50 tylko runner 180/50 :pp to wiem :d
ale dużo za ten szit nie dostane ![]()
nawet jak ładnie pomalowane nie bedze …
a swoją drogą ile max mógłbym za tego neosa dostać ?
z 2000zł. jak ładnie pomalujesz.
Courte napisał:
z 2000zł. jak ładnie pomalujesz.
za tyle to wole 50-tką jeździć ...
Krzyś to KURWA majster i zrobi neosa XD ![]()
Szczerze? Jak zaczniesz to Ci się odechce
Ale ja silnik 180 chetnie odkupie ![]()
Zależy kto ja znam takich że nie odpuszczą aż do końca
ale on odpusci ![]()
nie gadam z TobOM noras093, :lol:
Zależy kto ja znam takich że nie odpuszczą aż do końca
Mówiłeś o mnie? :mrgreen:
ja bym nie dawał tego silniczka bo się po prostu nie opłaca no.
A ja bym dał jak to powiem do odważnych świat należy czemu ma kupić runnera 180 jak może mieć kozackiego neosa 180 ![]()