Silnik 139QMB 4T Spadek Mocy

Cześć, otóż około 3 tygodni, a nawet miesiąca temu miałem zmieniany cylinder na 80cc chińską wraz z głowicą, do tego doszła dysza główna 80 i odblokowanie filtru powietrza, odebrałem skuterek, wyjechałem, było czuć, że miał moc, gdy jednak pojeździłem 2-3dni to czułem spadek mocy, dla porównania na 1/2 manetki od mojej drogi do znaku rozpędzał się w 1 dzień 40km/h dwa/trzy dni później było to zaledwie 35km/h. Jednak te 5km/h to nie tak wiele, zauważyłem, że znacznie spadło przyspieszenie, zbiera się podobnie jak na 50cc, bo dobra ciut lepiej, pytanie brzmi co jest nie tak, co mechanik mógł zrobić źle, że skuter się tak słabo zbiera, może jest to wina rolek, które nie są odpowiednie, na przykładzie mojego kolegi wymiana rolek w skuterze : Yamaha Flipper z 6g na 3.5 owocowała tym, że skuter miał muła i jechał maksymalnie 50, po zmianie na stare rolki wróciła prędkość * 80 km/h * i przyspieszenie, a więc może to wina tych rolek, mam również zamiar kupić sportowe sprzęgło do ~ 150zł oraz wariator w podobnej cenie, pytanie, co dokupić, aby skuterek był bardziej zrywny, dodam, że ma muła do około 10/15 potem się rozpędza lepiej, czym to może być spowodowane, dodam, iż 2dni temu założyłem stożek i dyszę 90 nie dusi się, jest ok póki co, rolki jakie aktualnie mam założone to 4.5g oryginalnie było 7g dodam, że kolega posiada skuter z tym samym silnikiem, tylko, że sam skuter jest innej ''firmy'' a zbiera się o niebo lepiej.

PS:
Jaki wydech wybrać, jakie sprzęgło, wariator, rolki, sprężynę centralną, myślę również nad gaźnikiem, najlepiej, co w jakiej kolejności, gdyby ktoś mi mógł podpowiedzieć ;c.

Dodam również, że kompresja chyba uległa pogorszeniu, ponieważ nie ma już takiego oporu na kopce, a zapalenie go z kopniaka na zimnym silniku graniczy z cudem, na ciepłym około 2-5 kopnięć do samego końca i zapala, co jest przyczyną tak słabej kompresji i tego, że skuter ciężko pali z kopniaka..

przede wszystkim dysza 90 jest za duża daj na max 80-85 i wywal stożek a wróć do orginału , ja dałem dyszę 90 do poj.90cm3. i tak samo stracił moc i szybkość nie wspomnę co było jak piździk zobaczył górkę

Ale na dyszy 80 się dusi, 85 nie mam, ale kupię, na 90 chodzi bez problemu, obstawiam tutaj gaźnik, bo coś z tą iglicą jest nie tak.. ustawiam ją na 2 do góry pojeżdżę trochę i ona się rusza spada, wchodzi wyżej, choćby od drgań, nie wiem, czy czasem tego badziewnego gaźnika nie zmienić : > Może 19/21mm co o tym myślicie.

Szczerze, to słabsze jest przyspieszenie na prędkości nie stracił, raz sprawdzałem, to na prostej od mechanika 78 się bujał, wczoraj jechałem 79 także nie jest to różnica, ale jest choćby mniej zrywny, był taki przed zmianą filtru powietrza na stożek, także to chyba nie jego wina, co do gaźnika coś do 200zł firmy WM kupię mam nadzieję. ew co polecacie zrobić, żeby skuter nie miał muła, jaką centralkę i jakie sprężynki, wszystko twarde? aby z wysokich obrotów ruszał, chodzi o to, żeby nie miał muła na żadnej prędkośći, żeby się dobrze zbierał i jechał potem szybciej, tzn żeby nie przymulał, co powiecie :>