Otóż mam sfere 70cmm polini z wydechem tecnigas oraz gaźnikiem dellorto 17,5 i problem jest w sumie od dawnana skuter z kopa pali bezproblemowo z rozrusznika kreci kreci i nie pali na zimnym jest najgorzej na ciepłym jeszcze w miare zapala (wymienilem ssanie akumulator nic nie pomaga)
może zębatka nie łapie dobrze…
A może jednak ten akumlator jest za słaby na ten cylek. Niby nic, ale może już też jest w nie najlepszym stanie. Dawałeś nowy, od kogoś inny?
A co do tego ma akumulator?? Jeżeli rozrusznik się kręci odpowiednio to aku nie ma nic do tego …
Wino napisał:
A co do tego ma akumulator?? Jeżeli rozrusznik się kręci odpowiednio to aku nie ma nic do tego ...
aku jest nowy ma 12,6v wiec jest ok niestety rozrusznik nie daje rady zapalic silnika rano tragedia jak jest cieply juz lepiej ale i tak ciężko
rozbierz rozrusznik przeczyść złóż dokładnie i sprawdź
Skoro rozrusznik kręci to raczej nic mu nie jest. A jeśli Ci tak strzela… tz łapie jak by chciał a nie mógł to psiknij mu WD40. Zobacz czy zębatki od rozrusznika łapią o przeciwtalerz… ( to słychać ) a jak wszystko jest ok to ja bym spróbował podkręcić trochę powietrza w gaźniku ( z 1/4 obrotu )
Ja bym postawił na bendix w 99% u mnie oryginał padł po 8 tys. km potem kupiłem używkę i dalej już ja trafiło, rozrusznik kręci jak opętany a bendix się nie wysuwa
Rzaparow napisał:
Ja bym postawił na bendix w 99% u mnie oryginał padł po 8 tys. km potem kupiłem używkę i dalej już ja trafiło, rozrusznik kręci jak opętany a bendix się nie wysuwa
bendix super łąpie za kazdym razem rozrusznik czyszczony szcotki ok ...
Moim zdaniem poprostu cylinder ma wieksza kompresje niz seria no i rozrusznik nie ma sily zeby go odpowiednio pokrecic
to zmierzyć komprechę i jeden problem z głowy
Z tego co wiem to z rana, pierwszego odpalenia nie wykonuje się rozrusznikiem tylko kopniakiem,a przyczyną może byc spsuta zębatka. Sprawdź jeszcze czy wszystko jest dobrze połączone ( kabelek od guziczka do rozruszniczka )
Veis napisał:
Z tego co wiem to z rana, pierwszego odpalenia nie wykonuje się rozrusznikiem tylko kopniakiem,a przyczyną może byc spsuta zębatka. Sprawdź jeszcze czy wszystko jest dobrze połączone ( kabelek od guziczka do rozruszniczka :D )
kabelki wymieniłem i nic nie pomaga rece opadają czasem zapali czasem nie