Setup do keeway focus

Cześć wszystkim, chciał bym z tuningować mojego skutra, i chciał bym uzyskać jak największą prędkość, do zagospodarowania mam 1500zł , proszę o propozycję części… z góry dzięki

http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=2714 :roll:

mam już wydech technicgas next r

wydech trochę słaby ;/ - Cylinder Malossi sport / Stage6 Pro sport (w granicach 450oba) - Wał polecałbym BGM Evo, ja mam i spisuje się świetnie (około 460zł) - Wario Malossi multivar, Hebo NG, Polini Speed COntrol (około 230zł) - Gaźnik TecRacing 17.5mm + ssanie ręczne polini (Gaż?nik 180 ssanie 45zł) I resztę przeznaczyłbym na jakiś pasek i regulacje. Potem jak byłbyś przy kasię to wymiana dzwonu i sprzęgła. Dzwon: Stage6 d.107(150zł) Sprzęgło: RMS Racing Pro d.107 ( 150zł) Jeśli pomogłem wciśnij pomógł. CENY S¡ ORIENTACYJNE!!!

cylek alu czy żeliwny… a wario tecnomoto mógł by być??

Jak chcesz motor katować i jeździć maxem to weź? żeliwo, zawsze szlifa można zrobić. jak chcesz trochę więcej mocy to weź alu, ale o alu trzeba bardziej dbać bo jak się zatrze to szlifa nie zrobisz. Wariator nie wiem jak się sprawuje tecnomoto, mało ludzi go ma, mało o nim wiem więc się nie wypowiadam.

A ty jaki masz cylek, żeliwny czy alu ??

tecnomoto to według testów najlepszy wariator do keewaya, ale ciężko go wyregulować. Ja bym brał :stuck_out_tongue:

wziąłem i trochę pozmieniałem setup który dostałem od Mafioza. co muślicie o takim setupie: Cylek: Stage6 Pro sport- tylko teraz nie wiem jaki czy alu czu żeliwny:/ Wario: tecnomoto Gaż?nik: jakiś 19mm łożyska sportowe zamiast wału(narazie): stage6 Kruciec ssący: stage6 sprzęgło: stage6 i kosz stage6 co myślicie o tym??

[ Dodano: 2008-10-03, 19:38 ]
czy jeszcze coś dodać??

gaż?nik w zupełnosci wystarczy 17,5 mm :slight_smile: bierz żeliwo, bardziej funkcjonalne :stuck_out_tongue:

Lopez napisał:

Cylek: Stage6 Pro sport- tylko teraz nie wiem jaki czy alu czu żeliwny:/

Stage6 to aluminium i nie możesz sobie kupić tego cylindra w żeliwie. Stage6 Pro sport aluminium Malossi sport 70 żeliwo

Lopez napisał:

Gaż?nik: jakiś 19mm

17.5mm w zupełności by wystarczył, 19mm to już gaźnik pod cylindry racing. za 17.5 TecRacing dasz 180 a za 19 około 300 a osiągi nie będą dużo większe za to spalanie tak.

Lopez napisał:

Kruciec ssący: stage6

Króciec Ci nie potrzebny bo w keeway króćce są odblokowane także króciec stage6 nic Ci nie da. Wciśnij pomógł.

ile KM da ten Malossiłę

zależy od tuningu przy full sporcie myślę że z 10km by się udało wyciągnąć, na sklepach podają w okolicach 8/9 koni. Ale z tym wydechem tecnigas na dużo nie licz przy cylindrze 70, tecnigas jest pod 50 bardziej.

pewnie coś koło 8-9 KM

A jest jakiś żeliwny, który daje 10-12KM??

w klasie Sport raczej nie. Jesli zrobisz full sporta to te 10KM wyciśniesz ale więcej będzie bardzo trudno.

Żeby nie robić nowych tematów ten gaźnik tec racing jest dobry na mielochu są opinie że szybko się psuje? :-?

ten gaźnik tec racing jest dobry na mielochu są opinie że szybko się psuje? :-?

Powiem tak, teoretycznie każdy gaźnik Dell'orto jest dobry :) Albo Dell'orto albo nic :P

Nie słyszałem dobrych opini o gaż?niku tec racing :stuck_out_tongue: Kup dellorciaka albo S6. S6 jest jakby bardziej praktyczny bo, żeby go rozłożyć nie potrzebujesz praktycznie śróbokrętu :slight_smile: