Ścigacz 50 ccm - pomoc.

Mam pytanko, mam na oku rs 50, ale nie wiem czy nie będzie na mnie za mała mam 185cm wzrostu. Czy np w tzr jest wyższe siodło? Albo w innych tego typu ścigaczach? I znacie jakieś inne oprocz derbi grp, tzr, rs, peugeot xr6, motorhispania?
Mam także drugie pytanie, który z nich ma najlepszy vmax i najlepszy zryw?

Najlepszym wyboren byla by dla Ciebie Junak 903 Race, wyglad 100%'owego scigacza i z kolami z prawdziwego zdarzenia takie jakie w Romecie nie znajdziesz, ale swoja droga idzie tez cena, 5999zl za nowego ale mozna dostac za 5500zl jak ja.

Nie ktorzy mowia ze to chinol i nie jest wart swojej ceny i sie rozsypie po jakims czasie, ale ja mojego mam juz sporo czasu i nie narzekam. V max okolo 75KM/h na orginalnym cylindrze ale po wymianie na 80ccm'wego kita dobrej marki dorowna nie jednej Yamaszce lub Aprilli. Owszem silnik nie za dobry ale w zupelnosci wystarcza, i tak w swietle prawa moze jechac tylko 45KM/h wiec mija sie to z celem. I brzmi jak motocykl dzieki czterosowowemu silnikowi a nie "pierdzi" jak dwusowowa Aprilla. Ps: dwusowy to juz stara technika, moze daje wiecej mocy/V-max'a ale za ponad 15000zl nie dal bym za 50cmm, dla tego Junak byl dla mnie idealnym wyborem. Pozdrawiam Bartek.

Ale sluchaj, ja mowie o modelach z 2000-2003 roku a nie nowych za 15 tys. Mowie o takich za 3-4. A szkoda mi dać 6 tysiecy za chinski szit, wole dac 4 i miec 10 letnia yamahe z 6 stopniową skrzynia i z vmax 100+ :D

Bartek Micha... napisał:

Ale sluchaj, ja mowie o modelach z 2000-2003 roku a nie nowych za 15 tys. Mowie o takich za 3-4. A szkoda mi dać 6 tysiecy za chinski szit, wole dac 4 i miec 10 letnia yamahe z 6 stopniową skrzynia i z vmax 100+ :D

Oraz spalaniem rzędu 6/8 litrów.
Ja swoją DT'tkę wymieniłem na Wezyra Street Fightera 110/50ccm z chińskim 4-ro biegowym silnikiem, przez co spala mi max 3,5 litra, a leci zaje*****e!

nie glupie deel, a co powiesz na zippa pro 50 z silnikiem i osprzętem 110?

Dobry pomysł , ale do tego bym wzmocnił tam ramę i dał gumowe podkladki pod silnik , bo wibracje Cię wykończą :-)

To jak się już tak chcecie bawić to kupcie 125 z kitem 160 rejestrowaną na 50 cm. Ogłoszeń jest pewnie pełon. Jak szaleć to na całego.