Siema, chciałem przemalować swój skuter ale ze względu że na lakier czy plastiki mnie nie stać wpadłem na pomysł że mam możliwość wydrukowania naklejki na całe plastiki... sęk w tym, że nie mogę nigdzie znaleźć schematu, który bym wprowadził do komputera i naniósł na ten schemat grafikę a potem w ploterze wyciął odpowiednie elementy. Proszę o pomoc!! Z góry dzięki wielkie
Wycinaniem na wymiar tylko sobie utrudnisz sprawę. Dotnij ewentualnie mniej więcej, żebyś miał zapas na zagięcia, wcięcia i tak dalej.
Lucek ma rację. Wydrukuj większe arkusze z grafiką, żebyś miał zapas. Można potem dopasować, poodcinać okleinę.
"sęk w tym, że nie mogę nigdzie znaleźć schematu, który bym wprowadził do komputera i naniósł na ten schemat grafikę a potem w ploterze wyciął odpowiednie elementy."
O jaki schemat Ci dokładnie chodzi? O wymiary plastików?
Kompletnie złe podejście kolega sobie wymyślił, widziałem jak obklejali szyby folią i maskę winylem i zawsze był większy arkusz i dopasowywanie i docinanie. Inaczej tego dobrze nie zrobisz.
no mi chodzi o schemat już z jakby spłaszczonymi plastikami żebym to wrzucił do kompa, powiększył i naniósł grafikę... oczywiście powiększę go o parę % żebym potem tylko odciął nadmiar :P wiadomo łatwiej kwadraty tak po chamsku drukować, przykleić i poodcinać nadmiary ale chciałem to zrobić bardziej profesjonalnie :D
W życiu nie widziałem schematu "spłaszczonych" plastików.
nie ma takich schematów do Vitalki, są tylko z plastikami w 3D.
aj szkoda że tylko 3D... no nic dzięki za pomoc i zostanę przy "kwadratach" :D
samemu możesz sobie wykonać szablony, jednak łatwiej moim zdaniem zrobić będzie osobno podkład jednokolorowy i potem ewentualnie jakieś ozdobniki i lakier bezbarwny. Chyba, że chcesz mieć wzór na całą naklejkę - pozostaje większy arkusz i docinanie.