Witam Chłopaki co sądzicie o sprzęcie Sachs zx 1995r. jak z częściami podobno ma silnik AM6.
och man… a nie możesz kupić czegoś normalnego??? Mało masz w Polsce Derbi Send, Aprili Rx, giler i Suzukiż??
hehe tylko że wiesz ja mam skuter i właśnie go sprzedaje… a zx wychaczyłem na allegro i wiem że jest możliwa zamiana a silniczek ma AM5…
No jak chcesz, ogólnie jak zrobisz zamiane sachs za motobi to wyjdziesz na tym dobrze. Daj link do aukcji to powiemy czy warto Ale ogólnie uważam, że lepiej sobie odpuścic, bo części na Polskim rynku nie ma zbyt wiele
A jak coś się zepsuje większego (Np. Slizgniesz czy coś ułamiećsz) To zrobisz sobie wycieczke krajoznawczą do Niemiec, a przy okazji kupisz części
Hm… no wiesz niby racja ;] Ale myślisz że z częściami zamiennymi mogło by być tak ?źle on ma silnik AM5 Link do mojego skutera: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=443435612 Link do sachs : http://motoallegro.pl/item451180418_sachs_zx_50_enduro_dt_50_rx_ktm_lc2_rieju.html Co myślisz na ten temat ??
Z wyglądu fajny, ciekawe jak silnikowo, i ile będzie chciał dopłaty (albo i nie). ogólnie teraz też wolałbym biegówkę ale na pewno nie przesiądę się z 50 na 50 bo to nie ma sensu. Wybór jest twój, jak jest w miare stanie to bierz go.
Powiem ci wiesz chłopak nie chce żadnej dopłaty Chce się zamienić tak jak jest… tylko nie ma linki od prędkościomierza i mieszankę trzeba robić samemu… a części do AM5 będą łatwo dostępne ??
Powinieneś coś znaleśćć z używanych części, poszukaj na allegro jakichś rozbitych na części. Ogólnie nie powinno być problemu.
No może i w sumie nie ale wiesz już wiem że na mielochu tuningowych części nie dostanę
Poszukaj po innych sklepach nie tylko mieloch ma takie części, ewentualnie poszukaj w jakichś zagranicznych sklepach internetowych.
No na mielochu to na pewno nie dostaniesz części. Jak dla mnie to motorek wygląda na nieco przytyrany No ale w sumie ma swoje latka.
Nie rozumiem czemu wymieniasz na coś starszego z większym przebiegiem i z cylkiem 50ccm jak masz 80
Osiągi będą cutke lepsze jak w motobi. Tak jak kolega powiedział, że niezbyt dobrym pomysłem jest przesiadać się z 50 na 50
A jakieś Yamahy Dt przeglądałeś??? Byłby to o niebo lepszy wybór, ale i tak to twoja zamiana i ty decydujesz
Czemu nie dostaniesz części na mielochu?? Przecież am6 i am5 to praktycznie to samo, różnią się skrzynią biegów. J a bym bardzo chętne chwytał tą maszynkę za motobi.
ja bym brał tego zx’a. Na pewno części są spróbuj poszukać na allegro i ogólnie w google wpisz części do sx’a i tyle.Ale to twój wybór czy zamienisz się czy nie
Tez moto wygląda prawie identyko jak Rx więc z częściami do karoserii nie powinno być problemu jeżeli chodzi o silnik to dobry. AM5 -pięć biegów chłodzony cieczą mój kumpal ma ten silnik przy rX i chodzi zacnie