Sasch ZX

Witam Chłopaki co sądzicie o sprzęcie Sachs zx 1995r. jak z częściami podobno ma silnik AM6.

och man… a nie możesz kupić czegoś normalnego??? :stuck_out_tongue: Mało masz w Polsce Derbi Send, Aprili Rx, giler i Suzukiż?? :stuck_out_tongue:

hehe tylko że wiesz ja mam skuter i właśnie go sprzedaje… a zx wychaczyłem na allegro i wiem że jest możliwa zamiana :slight_smile: a silniczek ma AM5…

No jak chcesz, ogólnie jak zrobisz zamiane sachs za motobi to wyjdziesz na tym dobrze. Daj link do aukcji to powiemy czy warto :stuck_out_tongue: Ale ogólnie uważam, że lepiej sobie odpuścic, bo części na Polskim rynku nie ma zbyt wiele :frowning: A jak coś się zepsuje większego (Np. Slizgniesz czy coś ułamiećsz) To zrobisz sobie wycieczke krajoznawczą do Niemiec, a przy okazji kupisz części :stuck_out_tongue:

Hm… no wiesz niby racja ;] Ale myślisz że z częściami zamiennymi mogło by być tak ?źle on ma silnik AM5 :slight_smile: Link do mojego skutera: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=443435612 Link do sachs : http://motoallegro.pl/item451180418_sachs_zx_50_enduro_dt_50_rx_ktm_lc2_rieju.html Co myślisz na ten temat ??

Z wyglądu fajny, ciekawe jak silnikowo, i ile będzie chciał dopłaty (albo i nie). ogólnie teraz też wolałbym biegówkę ale na pewno nie przesiądę się z 50 na 50 bo to nie ma sensu. Wybór jest twój, jak jest w miare stanie to bierz go.

Powiem ci wiesz chłopak nie chce żadnej dopłaty :slight_smile: Chce się zamienić tak jak jest… tylko nie ma linki od prędkościomierza i mieszankę trzeba robić samemu… a części do AM5 będą łatwo dostępne ??

Powinieneś coś znaleśćć z używanych części, poszukaj na allegro jakichś rozbitych na części. Ogólnie nie powinno być problemu.

No może i w sumie nie ale wiesz już wiem że na mielochu tuningowych części nie dostanę :frowning:

Poszukaj po innych sklepach nie tylko mieloch ma takie części, ewentualnie poszukaj w jakichś zagranicznych sklepach internetowych.

No na mielochu to na pewno nie dostaniesz części. Jak dla mnie to motorek wygląda na nieco przytyrany :stuck_out_tongue: No ale w sumie ma swoje latka. :slight_smile: Nie rozumiem czemu wymieniasz na coś starszego z większym przebiegiem i z cylkiem 50ccm jak masz 80 :stuck_out_tongue: Osiągi będą cutke lepsze jak w motobi. Tak jak kolega powiedział, że niezbyt dobrym pomysłem jest przesiadać się z 50 na 50 :slight_smile: A jakieś Yamahy Dt przeglądałeś??? Byłby to o niebo lepszy wybór, ale i tak to twoja zamiana i ty decydujesz :smiley:

Czemu nie dostaniesz części na mielochu?? Przecież am6 i am5 to praktycznie to samo, różnią się skrzynią biegów. J a bym bardzo chętne chwytał tą maszynkę za motobi.

ja bym brał tego zx’a. Na pewno części są spróbuj poszukać na allegro i ogólnie w google wpisz części do sx’a i tyle.Ale to twój wybór czy zamienisz się czy nie :wink:

Tez moto wygląda prawie identyko jak Rx więc z częściami do karoserii nie powinno być problemu jeżeli chodzi o silnik to dobry. AM5 -pięć biegów chłodzony cieczą mój kumpal ma ten silnik przy rX i chodzi zacnie