S9 wycieki plynu :(

Nie mam pojecia co się moze dziac :confused: gdy odpale Kymacza to caly czas mi woda wycieka (pulsacyjnie tak jakby w rytm pracy silnika) w obudowie pompy jest mala dziorka (nie zrobiona przeze mnie, musial byc juz wczesniej lecz nie zwracalem uwagi czy jest :]) przez ktora caly czas cieknie plyn :confused: co to moze byc?

Po pierwsze nie ten dział, powinno był w serwisie. Posprawdzaj uszczelki

w obudowie pompy jest mala dziorka (nie zrobiona przeze mnie, musial byc juz wczesniej lecz nie zwracalem uwagi czy jest :]) przez ktora caly czas cieknie plyn :confused:

W pompie raczej nie powinno być ładnej dziury, więc zatkaj ja.

sory za dzial, nie pomyslalem :stuck_out_tongue: uwszczelki sa good a tam jest ta dziorka i widac ze ona byla od poczatku, bo jest zrobiona pozadnie, na delikatnym podwyzszeniu, nie jest w wyniku jakiegos uderzenia itp.

ktoś ci musiał zajefajny kawałzrobić. Zatykaj dziure ale to juz :mrgreen: jeżeli chcesz rozwiżzaż problem

Zaklej dziure( osmiorniczka do wszystkiego klei się oooooo tak)

HEh, jak przestanie padaż to podjate też do protasa zobaczyć o co chodzi :S dokładnie…

Ale zaklej ją :S

O?miorniczka http://www.karolewscy.pl/index.php?p184,osmiorniczka-50g-klej-montazowy

Temp do 70*C więc odpadaż

o ile wiem pokrywa jest z aluminium … najlepiej podjechac do jakiegos warsztatu który ma na pok?adzie spawarke do aluminium :slight_smile: oni to pięknie zaspawają
tylko niech żaden złoty mechanik tego nie prubuje tigiem albo tigomatem spawałbo się przekona :stuck_out_tongue:

POZDROO

a ja teraz wam powiem, i postrach to potwierdzi ze kazde kymco ma ta dziore, bylem i w nowym w salonie sprawdzalem… postrach tez :confused:

jezeli tak stawiasz sprawe to uszczelka na pompie musiala pujsc, rozpierz pompe i sprawdź od wewnatrz

Ta możliwe że uszczelka , każde kymco ma dziurkę tam od dołu :slight_smile: Aż zrobiłem zdjęcie ale gdzieś mi je wcieło :))) z tego co protas mówił to pompe próbowałale pneumata trzeba i kapke się uszkodziła ;p

To co on chciał wirnik pompy zdjąć ? :D:D Nie ma tam poktywy tak jak to jest w minarelli ? cyk cyk trzy śruby sciagniete, pokrywa pompy schodzi i wszystko mamy jasne.