Nie mam pojecia co się moze dziac gdy odpale Kymacza to caly czas mi woda wycieka (pulsacyjnie tak jakby w rytm pracy silnika) w obudowie pompy jest mala dziorka (nie zrobiona przeze mnie, musial byc juz wczesniej lecz nie zwracalem uwagi czy jest :]) przez ktora caly czas cieknie plyn
co to moze byc?
Po pierwsze nie ten dział, powinno był w serwisie. Posprawdzaj uszczelki
W pompie raczej nie powinno być ładnej dziury, więc zatkaj ja.w obudowie pompy jest mala dziorka (nie zrobiona przeze mnie, musial byc juz wczesniej lecz nie zwracalem uwagi czy jest :]) przez ktora caly czas cieknie plyn
sory za dzial, nie pomyslalem uwszczelki sa good a tam jest ta dziorka i widac ze ona byla od poczatku, bo jest zrobiona pozadnie, na delikatnym podwyzszeniu, nie jest w wyniku jakiegos uderzenia itp.
ktoś ci musiał zajefajny kawałzrobić. Zatykaj dziure ale to juz :mrgreen: jeżeli chcesz rozwiżzaż problem
Zaklej dziure( osmiorniczka do wszystkiego klei się oooooo tak)
HEh, jak przestanie padaż to podjate też do protasa zobaczyć o co chodzi :S dokładnie…
Ale zaklej ją :S
O?miorniczka http://www.karolewscy.pl/index.php?p184,osmiorniczka-50g-klej-montazowy
Temp do 70*C więc odpadaż
o ile wiem pokrywa jest z aluminium … najlepiej podjechac do jakiegos warsztatu który ma na pok?adzie spawarke do aluminium oni to pięknie zaspawają
tylko niech żaden złoty mechanik tego nie prubuje tigiem albo tigomatem spawałbo się przekona
POZDROO
a ja teraz wam powiem, i postrach to potwierdzi ze kazde kymco ma ta dziore, bylem i w nowym w salonie sprawdzalem… postrach tez
jezeli tak stawiasz sprawe to uszczelka na pompie musiala pujsc, rozpierz pompe i sprawdź od wewnatrz
Ta możliwe że uszczelka , każde kymco ma dziurkę tam od dołu Aż zrobiłem zdjęcie ale gdzieś mi je wcieło :))) z tego co protas mówił to pompe próbowałale pneumata trzeba i kapke się uszkodziła ;p
To co on chciał wirnik pompy zdjąć ? :D:D Nie ma tam poktywy tak jak to jest w minarelli ? cyk cyk trzy śruby sciagniete, pokrywa pompy schodzi i wszystko mamy jasne.