Siemka! Chciałbym się dowidziec czy ta mata ryflowana będzie dobra i dobrze wyglądac na ryle?? http://www.allegro.pl/item392170438_folia_ozdobna_blacha_ryflowana_60_x_120_nowa.html http://www.allegro.pl/item393817848_mata_ryflowana_ala_stalowa_super_efekt_.html Jak ktoś ma z tego zrobione ryfle to niech ta fotki:) Czekam na odpowiedzi
będzie to wyglądało wieśniacko wygląda to tak jak te “pseudo ryfle” do samochodu, świecą się jak na odpuście
spox a czy zwykłą blachę ryflowaną da się giąc?? bo słyszałem że trzeba na ciepło wykrzywiac
lol da się jak masz imadło i gumowy młotek to się da wszystko :573: :mrgreen:
Nogę też się da :P. Trzeba uzyć tylko więcej sił
No wszystko fajnie ale ja już dwa miasta (miasteczka) przejachałem i nigdzie nie mogę dostać blachy ryflowanej
Wie ktoś gdzie można znaleźć blachę ryflowaną?
Szukaj po warsztatach samochodowych, u blacharzy itd Zależy od grubości, im cięższa tym lepiej się gnie :mrgreen:
Do gięcia blachy ryflowej wcale nie potrzeba dużo się… Wiem bo jak robiłem uchwyt do rejestracji to normalnie w rękach ją zgiąłem…
Pewnie masz nadludzką siłę :lol: Co do tej maty - agro. Blachę możesz też poszukać na złomie.
weź taj maty nie kupuj kup lepiej od razu z allegro ryfle i będzie porządnie
Bo pewnie giąłeś blachę ryflowaną aluminiową. Prawdziwa blacha ryflowana jest używana m. in. w straży pożarnej (dokładnie w wozach strażackich) do wyłożenia stopni schodków i schowków na narzędzia. Jest bardzo twarda i ciężka, więc na pewno jej tak łatwo nie wygniesz :)mateuszpasiu napisał:
Do gięcia blachy ryflowej wcale nie potrzeba dużo się... Wiem bo jak robiłem uchwyt do rejestracji to normalnie w rękach ją zgiąłem...
U Mnie W łodzi Jest Sklep YYY Najczęściej Dostaniesz To w sklepach nie motoryzacyjnych tylko blacharskie metalowe W Takich sklepach
możesz także przejechać się do sklepów typu castorama, tam też mogę być. A jak nie to zamów na allegro gotowe, ja do SRki zapłaciłem 42zł plus przesyłka.
ja znalazłem na złomie. jak się gościa spytażem ole za niż chce to powiedziżl że 6zł za kg.
nie była nigdzie wytarta.
Widziałem w castoramie, albo w leroy merlin takie arkusze z 1,5x1,5m…
coś ponad 100PLN kosztóważy.
Grubo?? bodajże 3-5mm
nie warto kupowałw castoramie itp, lepiej poszukać na złomie
oczywiście, że lepiej - w końcu taki wielki arkusz nie jest nawet potrzebny (i za tą cen?).
Tylko podałem taką sugestiż, że tam też znajdzie
Więc teoretycznie pomogłem w poprzednim poście (wiadomo o co chodzi )
/
/
/
rozumieć rozumieć