Mam tai problem jechalem keewayem i nagle zgasl i nie mogę go odpalic. Przeczyscilem gaźnik i filtr powietrza iskra jest zawor mmembrankowy jest nowy i szczelny kompresja jest, swieca i fajka jest nowa gdy krece z rozrusznika to z tłumika idzie sprezone powietrze. Czy to moze byc wina simeringow?
Jak jest kompresja to to raczej nie simmeringi. Jak czyściłeś gaźnik to przedmuchiwałeś dysze? Paliwo dochodzi do gaźnika? Spróbuj wstrzyknąć do cylka paliwa i sprawdź czy wtedy odpali.
Może padł ci moduł zapłonu? Przenieś najlepiej z innego skutera i sprawdź.
probowalem z ta sztrzykawka i nic a iskra jest
Jeśli jest iskra i wlałem do cylindra benzyny to nie rozumiem? Przeczyść filtr powietrza, przeczyść dyszę jeśli próbujesz odpali i świeca jest sucha to możliwe że paliwo nie dochodzi do cylindra. Tylko dziwna sprawa że po wstrzyknięciu też nie odpala :roll:
zrobilem wszystko ale teraz się zalewa zmniejszylem na minimum doplyw paliwa i oleju i nadal się zalewa(swiece)
Skoro go zalewa, po wstrzyknięciu paliwa nie odpala, to masz do wymiany świece. Iskra przy wyciągniętej świecy może był, ale gdy trafia do cylindra i zostaje zalana przez paliwo, jej iskra jest zbyt słaba… Wymień świece…
swieca jest nowka sztuka
Ale to nie oznacza że jest dobra...kamil234 napisał:
swieca jest nowka sztuka
sprawdzalem jeszcze na 2 innych i iskra jest identyczna
No dobra, ale te 2 inne świece wkładałeś do skuta?
tak
No nie wiem…
To kup świece innej ciepłoty … np jak masz BR8HS to BR7HS i będzie dobrze. Albo przykręć śruby od benzyny… żeby mniej dostawać, i iglice przestaw.
Inna ciepłota odpada, przecież on jeździć na tej świecy i wszystko dobrze dzialało. śrubka od benzyny też odpada, przecież wstrzykiwał benzynę do środka i nie pali.Postrach napisał:
To kup świece innej ciepłoty ... np jak masz BR8HS to BR7HS i będzie dobrze. Albo przykręć śruby od benzyny... żeby mniej dostawać, i iglice przestaw.
No i ja też jeździłem na świecy ale zaczęło ją zalewać i 3 z rzędu do kosza… kupiona została br7hs i ładnie przepala.
identyczny problem.
Wsztystko to samo robie i nic. ja w sumie nie wstrzykiwalem do cylka bo ja mam baardzo mokrą swiece
jutro kupie swiece innej cieploty moze pomoże.
okazalo ze tlok na korbie ma luzy jak zawiozlem rozkrecili go samemu i powiedzieli ze pekl pierscien i byla mala ryska na gladzi to tego szefa niby mechanika po ekonomiku wysmialem ze starym