mam problem z obrotami
podczas jazdy dochodzi mi tylko do ok. 9k i to wszystko. sprawdzałem na stojąco z podniesionym tylnym kołem (czyli na prędkościomierzu 0 km/h) i wtedy obroty na luzie wyskakują poza 9000
czytałem kiedyś na jakimś forum, że może to był czujnik w przednim kole i wystarczy przecież jeden przewód. tylko jak znaleźć ten przewód, bo do wyświetlacza dochodzi mi cała kostka (na oko ok. 20 przewodąw).
a może to coś innego?
btw. blokady z wydechu i wario zdjęte
a może masz zablokowany jakoś moduł a jak postawisz na nóźki to się odłącza ,a sprawdzałeś może czy jak jest na nóźce i dasz gaz na full a bez nóżek na full czy tak samo chodzi czy na nóżkach głośniejszy bo może obrotmiećrz popsuty
trzype napisał:
czytałem kiedyś na jakimś forum, że może to był czujnik w przednim kole i wystarczy przecię?
Po pierwsze czujnika obrotów nie ma w przednim kole ani nigdzie z przodu tylko jest przy silniku. A wracajac do sprawy to na pewno masz jeszcze gdzieś blokadę obrotów. Moze to byc tez modul.
A może masz elektryczna ograniczenie prędkości a nie obrotów. Jeśli chcodzi o prędkośc to wskazuje je przednie koło, a nie tylne, dlatego jak dasz go na nóżki to idzie ile fabryka dała.
Napewno masz blokade obrotów…odblokuj i będzie git…a na stopkach ci nie wskazuje ile km/h bo czujnik predkosci masz w przednim kole…
ta elektryczna blokada obrotów ? ze niby jak… jadac 50km/h goscia kopie prad ? wescie przestance te glupoty zmyslac … jak juz to elektroniczna blokada predkosci ale to tylko w silnikach sterowanych komputerem
1 pytanie odnosnie trzype
- czy kiedyś jeździł na wyższych obrotach czy teraz ci się przypomniało oco w tym wszystkich chodzi ?
2 . jezeli jezdzil kiedys szybciej to na stopce kolego jedzie bez obciążenia czyli ma znacznie wiekszy moment obrotowy … czyli po prostu jest już słaby skuter
3. odblokowane to jest w ogóle ?
4. gdzie do Ch*** idzie czujnik w przednim kole jak w żadnej gilerze nie widzialem (przynajmniej w runnerach) kabli do jakich kolwiek czujników !!! jest standartowa linka prędkościomierza i przewód hamulcowy !!! reszta to są gołe lagi i koło z błotnikiem …
na razie w skuterach (przynajmniej wiekszości) stosują zwykły wstaźnik obrotów koła jakim jest ślimak prędkościomierza
to tyle
trzype napisał:
podczas jazdy dochodzi mi tylko do ok. 9k i to wszystko. sprawdzałem na stojąco z podniesionym tylnym kołem (czyli na prędkościomierzu 0 km/h) i wtedy obroty na luzie wyskakują poza 9000
No a co ty chciałeś zeby on ci szedł tyle samo na nóżkach co i na asfalcie ????? nie dojdziedo więcej obrotów (chyba że stuningujesz) bo jak go postawisz na nóżki to ciągnie jak to ktoś wyżej powiedział ile fabryka dała a nawet więcej a jak jedziesz to masz siłe tarcia opon wiatr wiejący w ciebie ciężkość motoru i ciebie to motor musi wtedy więcej mocy wycisnąć z siebie ale nie wyciągnie takiej jak trzeba bo nie da rady to tylko 50ccm
Sprawdź z górki czy się rozpędzi do więszej prędkości - obrotów