Wiatam zastanawiam się nad zmianę skuta. Aktualnie mam piaggio nrg 2004r. tuning:wydech tecnigas next r i wariator hebo ng. (idziem mi 90 licznikowe a prawdziwe około 80[i nie mogę nawet na kole pojechać]) jak na taki tun to dla mnie za mało. [ile mógłbym za niego wziąć??]. Zastanawiam się nad aerox-em i runner-k?. Mam 175 cm wzrostu ale jeszcze trochę urosnę. Bardziej interesują mnie osiągi niż wygoda. Który z nich wziąć??? Może był 50-ka lub też coś większego tylko że by było na 50 zarejestrowane;]. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-08-10, 13:48 ]
czy to prawda że seryjny runner idzie 90 realne?[coś słyszałem że montują tam gaźniki 17,5]
ja pierdole opcja szukaj ile tego bylo nawet w google znajdziesz Runer SP ma gaźnik 17,5mm…
ok znalazłem tylko jeden taki temat! Powiedzcie mi tylko który ma większe osiągi i bardziej nadaje się do tuningu jak i stuntu.
tuning , stunt - aerox osiągi seri porównywalne wygoda runner.
Runner jest skuterem wiekszym wygodniejszym, posiada miększe zawieszenie idealne na polskie drogi . Aerox jest skuterem z natury sportowym. Bardziej nadaje się do stuntu. Człsci tuningowych do aeroxa jest mnóstwo. Seryjny rox osiaga predkosc ok. 80kmh, świetnie bierze zakręty. Ogólnie jeżeli stawiasz osiągi bierz roxa z silnikiem np. 100ccm zarejestrowanym na 50.
bierz runnera
aeroxem za dużo osób jeździ
run jest dużo wygodniejszy
SP jedzie około 90-95 km/h licznikowe ![]()
a ile ewentualnie mógłbym wziąć za mój skuter?? Czy nie lepiej byłoby założyć seryjne części i sprzedać jako seryjny a części tuningowe sprzedać oddzielnie??? Bo jak przeglądałem allegro nie znalazłem nic ciekawego do 3.5tys tylko dopiero tak od 4tys roczniki 2003 i wyższe zaczęły się pojawiać. Chciałbym abyście mi pomogli szukać: Yamaha aerox rok: przynajmniej 2003 seryjny bez tuningu. cena zależy od tego ile wziąćbym za stary skuter: Piaggio nrg 2004r.stan wizualny i techniczny dobry.[tylko teraz pytanie czy sprzedawałjako seria czy jako tuningowany?] I chyba byłoby lepiej kupowałzim prawda??? Z góry dzięki za odpowiedzi . Pozdro
[ Dodano: 2008-08-11, 08:19 ]
co to za wersja ‘sp’corey93 napisał:
SP jedzie około 90-95 km/h licznikowe
[ Dodano: 2008-08-11, 08:30 ]
znalazłem kilka fajnych rox?w http://allegro.pl/show_item.php?item=415652653 http://otomoto.pl/yamaha-aerox-M914835.html
Napewno lepiej by było sprzedawałskuta jako seryjny bo za części tuningowe ci się nie zwróci. :-). Za twoje piaggio myśle że weźmierz za ok 3 tysię do 3,5. To normalne że najlepiej kupić na zime bo wtedy ceny spadają i można trafił okazje. Ja też właśnie planuje kupowałskuter zimą.
PS. Ten roxik z allegro ten z silnikem 100cm jest zajebisty. ![]()
jest to mocniejsza wersja :P coś jak Piaggio ZIP SP :P je??i masz NRG to zł?? serie, kup runnera i wlożysz części z NRG do runna :) na 99% będą pasowały :)co to za wersja 'sp'
Tylko w wersji SP gaźniki 17,5mm dellorto montowane są seryjnie. Tak jak Corey mówi, ze swojego zrób serie i sprzedaj, a części wsadzisz do runnerki;)
W dupie to mam, zamykam to, bo jak następne nooby zobacza ze się olewa takie tematy to nie będą używał"szukaj" tylko robic jak robić teraz.
Poszukaj sobie i znajdziesz odpowiedz, bo to najczłstsze porównanie na forum.