Na sezon mam zamiar kupić sobie jakąś biegówke.
Upatrzyłem sobie ścigacze 50cc (RS i Tzr)
Nie wiem co wybrać Rs czy Tzr co jest lepsze???
Chodzi mi o to co jest szybsze z dobrym przyspieszeniem no i zebny było niezawodne
KTóRE LEPSZE??? TZR CZY RSą??
ps.
Jak bym miał brac rs to w tej starszej budzie (chodzi mi o kase jest tańsza)
Takich tematów było dużo, używaj czasem “szukaj”
A co do tematu to silniki te same, kwestia gustu w stylistyce
sory nie mogłem znaleśc
ktos jeszcze się wypowie :?:
Tak jak napisal to napisal marian to kwestia gustu. Ale tez maja inne przelozenia. I aprilia ma dosc awaryjna skrzynie.
Ja bym wziął TZR’ke mój kolega miał i nie narzekał. I mi się bardziej podoba tzr od rs (rs na starszej budzie).
Ja powiem tak: Ja też bym kupił tzr ( zawsze to yamaha ).
Ale jest też 2 strona medalu, której nikt nie poruszył a mi wydała się istotna. Nie wiem czy Ci się opłaca przesiadać z 50ccm na 50ccm. Za rok możesz robić A1 i kupić jakieś 125.
A tymbardziej, że nie wiem czy zauważyłeś ale biegowe pięćdziesiątki są drogie
No chyba że się trafi 125 na 50ccm tak jak mój kolega miał.
hmm… Też miałem taki problem którego z tych wybrać gdy będę sobie kupował i wybrał bym RS ale nową bo starsza buda to lipa =/ kolega ma to wolno się rozpędza a v-max to marne 90 km/h licznikowe … a nowa buda ma ten silnik co TZR czyli AM6 i jest mniejsza i lżejsza co daje jej przewagę w v-max i przyśpieszeniu
jeśli miał bym wybierać nową TZR a starszą RS to bez wahania bym wybrał TZR … ponieważ tam jest AM6 a nie AM5
zdecydowanie lepszym wyborem będzie TZR … a jeśli nowa buda RS to bez wahań wybrał bym RS =) Lorenzo Replica
JEST SUPER!!!
Adverion napisał:
kolega ma to wolno się rozpędza a v-max to marne 90 km/h licznikowe
o_O ... co ty chcesz więcej od seryjnej 50ccm ?!?
no wybacz ale to jest tylko 90km/h licznikowe… a realne to jeszcze mniej a nowa RS czy nawet TZR rozwijają licznikowe ponad 100 xD a ta RS kolegi na takim dystansię rozwija 70km/h a mój skuter 80km/h a jak bym wydusił to może lepiej niż 80 =) jeden kolega ma nową TZR a drugi starsza budę RS z tego co widzę bez wahań wybrał bym TZR a jeśli w grę wchodzi nowa RS to na 100% jak dla mnie RS =))
Tylko TZR. Jest przedewszystkim większa no i silnik jest lepiej złozony niż w RSce.
Po prostu pod względem optyki:
TZR>RS (rs stara buda)
TZR<RS (rs nowa buda)
Ale ja i tak bym wybrał Tzr’ke bo jest bardzo dobry dostęp do części.
No to większość pisze, że brałaby TZR a w ankiecie 5;10 dla RS
Jak już zaglądajcie to oddajcie głos
Jeśli chcesz coś szybkiego i zrywnego to jeśli TZR a RS stara buda to na pewno TZR ale jeśli TZR i nowa RS to na pewno RS ponieważ silniki są te same ale RS jest mniejszy i lżejszy =) i w ogóle nowa RS ma taki nowoczesny wygląd … nie podoba mi się tył TZR ( takie jajo )
osobiście ja jestem bardziej przekonany do TZR, RS ma skrzynie którą co chwile trzeba remontować
Byłeś posiadaczem RS że tak mówiszł? czy po prostu tylko tak słyszałeś … owszem RS ma gorszą skrzynię ale nie ma tam jakiegoś grata wsadzonego… jest tylko trochę gorsza …
może trochę przesadziłem ze co chwile ale jest po prostu poważnie nie dopracowana co w markowym motorze się zdarzać nie powinno !!
Ale nie jest to jakaś katastrofa … Jest to "podkręcona na max’a Plotka " bo to się nie psuje tak często kolesi się pytałem co mają tą RS od 1,5 roku i nic im się nie działo ze skrzynią Jest po prostu trochę gorsza niż u TZR no ale RS jest szybsza i zrywniejsza :->
co nie zmienia faktu iż się psuje, a to podobno jest markowy motor!!