Rozrusznik

Witam:) Nie chciał mi palic skuter a wiec odkrecilem rozrusznik wyciagnalem i skuter zapali i teraz bez rozrusznika ładnie pali na kopa i tu moje pytanie co zrobić czy dac smaru troszkę i zakrecic rozrusznik?? czy zakrecic tam blaszke aby kurz do srodka nie leciał :?:

Ale sprecyzuj to bardziej, jak miałeś rozrusznik w silniku to jak kopałeś co się działo ?

ja mam tak samo, tylko że ja wykręciłem rozrusznik bo myślałem że nie dziala a tym czasem elektryk którego odwiedziłem podłączyć go pod akumlator i rozrusznik kręcić jak głupi… ja odkręcisz go potrafiłem ale przykręcić za za kija nie mogę :evil: :-x a ta dziura co tam powstała to ją zostawiłem i na razie wszystko w porządku :mrgreen:

Jak kopałem to się krecil

Ol3k ale jak podlaczasz rozrusznik na krótko jak jest wyjety to niechodzi? Jak niechodzi to rozbierz go wez slucha szczoteczke i wyczysc od zanieczyszczen. Skrec i podlacz na krótko jak niebędzie chodzil to wymiana tylko. rossoneri, Jak wykreciles rozruch to i da się go wkrecic na 100%. Pokombinuj trochę :wink:

Podłączałem na krotko pod cięgnik:P chodzi jak nowy kreci ładnie moim zdaniem albo nie ma smaru i się zawieszaja tryby i on się kreci jak kopie

Te tryby sprwawdz co kręcą talerz z zebami co jest na wale. Na 99% te tryby masz do wymaiany albo spróbuj zamoczyc je w benzynie lub ropie na noc i nasmaruj olejem jak będzie dzialac to zluz jak nie to wymiana.