Witam ponieważ miałem zniszczony rozrusznik w tkr wymieniłem go na nowy stary w ogóle się nie kręcił, ten nowy jak najbardziej kreci się złychac jak wiruje natomiast nie uruchamia silnikaż?
Co może być przyczyną ??
Nigdy nie sciagałem pokrywy pasa i nie wiem czy tam jeszcze jakis bediks jest przy rozruszniku czy coś innego? Proszę o pomoc
No możliwe że bendix padł no i Ci kręci ale wał się nie kreci, odkręć ten dekiel od przekładni i wtedy kręć rozrusznikiem i powiedz czy wał też się kręci czy nie.
Ale słychać tak jakby chciał odpalić?
Jeśl tak to miałem taki sam problem, cylinder i magneto.
silnikiem nie kręci słychac jak wiruje sam rozrusznik zdaje się bediks padł ale nie wiem bo to niedawno przywieziony tkr z france i dzisiaj zdążyłem wymienić tylko rozrusznik w starym rozpadł się komutator, i nie wiem czy w ogóle odpalał przed awarią, jutro zdejmę obudowę pasa napedowego i obadam co tam jest nie tak, zdaje się będzie padniety bediks i pewnie kolejny wydatek chyba ze uzywka gdzieś się tanio znajdzie. Z kopki skuter pali.
pozdr
To na pewno raczej bendiks. O ile się orientuje słuchać takie jakby bzyczenie taką Musisz ta kape odkręcić i wtedy wszystko wyjdzie na jaw. ;p
sprawa rozwiazana bediks zablokował się poprostu ta tulejka co jest w śroodku bediksa miedziana wyrobiłe się i bendiks stanoł tak pod katem i się nie wysuwał uruchomiłem na razie na ter starej tuleji z pomoca smaru ale to długo nie potrwa , tulejki nowej nie dostałem moze macie gdzieś namiary na takie tulejki
pozdrawiam
Musisz sobie zmierzyć średnice tej tulejki. Jeżeli nigdzie nie dostaniesz to idź do jakiegoś tokarza wes starą na wzór i cos ci dorobi. Bo na allegro znalazłem tylko tulejke od rozrusznika ale do chińskich dwusuwów typu keeway itp. ;p
Jak coś to wyślij mi pocztą i ja ci to przetocze.
Napisz na gg 9022652