Na filmiku niżej zamieściłem filmik z pracą rozrusznika, czy to wina rozrusznika czy czegoś innego?
http://www.youtube.com/watch?v=uF1evPlpKtA
Jeśli to ma znaczenie to odpalałem skuter pneumatem wczoraj, bo z kopa i startera ani rusz.
Sprawdzales kompresje?
Tak, wszystko jest elegancko.
A jak z akumulatorem?? Widać tu że ledwo co robi 2-3 obroty
Może rozładowany…
No aku moze byc tez ale jak jeszcze nawet z kopki nie pali Ssanie sprawdzalesą Masz ręczne czy automatyczne?
jak ssanie automatyczne i aku się spierdzielił, to trzeba poooookopać trochę… Może z 50 razy
Jak znasz swoje moto, to podaj co za model i marka (najlepiej pod avkiem)
Jakiś chiński 4 suw, jeżdżę nim tylko profilaktycznie jak mi się nudzi, a tu takie zaskoczenie
Z kopki zapalił mi jeden raz, ale tylko wtedy jak był troszkę nagrzany (odpaliłem go pneumatem) A czy jest możliwe że dokręciłem trochę wariator przy odpalaniu go, i dlatego tak ciężko ten rozrusznik chodzić
Czy wariator powinien się obracać płynnie czy co 3/4 obrotu ma się trochę spowalniać?
Przy odpalaniu? Z rozrusznika u mnie słychać taki dźwięk jakby właśnie spowalniał, ale wtedy odpala u mnie.MamFajnySkuter napisał:
Czy wariator powinien się obracać płynnie czy co 3/4 obrotu ma się trochę spowalniać?
Przy odpalaniu?
Ja akurat mam coś takiego, że rozrusznik kręci mi te 3/4 obrotu a później już nie daje rady.
no bo to normalne jak przekręci te 3/4 obrotu to wtedy w cylku zamykają się kanały płuczące i wydechowy i zaczyna się ściskać powietrze i robi coraz większy opór więc normalne że zaczyna coraz ciężej się kręcić. wykręć świecę i kręć wał powinien się równo kręcić bez spowolnien ;p
[ Dodano: 01-07-2009, 17:00 ]
a jak Ci tak ciężko pali, sprawdź czy jest iskra, jak jest to wyreguluj zawory.
Już wszystko działa, poprostu sprzedawca mnie zmylił, mówiąc że kabel z masą (zielony) nie jest potrzebny, i był tego pewny dlatego tego zielonego kabelka nie podpinałem.
Temat do zamknięcia.
[ Dodano: 01-07-2009, 20:30 ]
Byłem już pewny że wszystko działa, ale teraz próbuje odpalić, i niby się odpala po bulach, ale przy odpalaniu wychodza rozne dźwięki, i wątpię żeby tak miało być:
http://w783.wrzuta.pl/audio/98hGUbleENb/plik_audio_07
moze zawory za ciasne ??