Acha!Sprawdz też na ile masz ustawioną iglice (wchodzi od góry do gaźnika-przykręcana nakrętką) a jak bedziesz miał wszystko rozkręcone to możesz przy okazji sprawdzić ssanie-podłączasz je samo bezpośrednio do akumulatora (podłóż sobie pod spód linijke) i po 2-3 minutach powinna Ci się ruszyć iglica(wysunąć) o jakieś pare milimetrów (chyba około 5-ciu)
.P.s za błędy ort. przepraszam. ;-)
śrubkę od mieszanki(ta bez spręzynki) najpierw WKRĘCASZ do poczucia oporu a potem WYKRĘCASZ. dałbym na 0,75 obrotu i do tego ustawiłbym śrubę od obrotów.
przekombinowane... co post to inne ustawienia. Nie ważne ile ustawisz obrotów śrubką od powietrza na wolnych obr.
ustaw 1.5 obr np. Odpala, poczekaj aż się zagrzeje i dopiero reguluj dalej.
Jest miliard postów, tematów, filmików, poradników jak to zrobić, ale jeżeli nie potrafisz ocenić na ucho czy gaźnik daje za dużo powietrza czy paliwa to i tak nie ustawisz go.
(taka mała podpowiedź- silnik na wolnych obrotach z prawidłowo ustawionym gaźnikiem będzie działał bez pokrywki i bez przepustnicy z iglicą, czyli otwarty od góry)
szef_ff napisał:
przekombinowane... co post to inne ustawienia. Nie ważne ile ustawisz obrotów śrubką od powietrza na wolnych obr.
ustaw 1.5 obr np. Odpala, poczekaj aż się zagrzeje i dopiero reguluj dalej.
Jest miliard postów, tematów, filmików, poradników jak to zrobić, ale jeżeli nie potrafisz ocenić na ucho czy gaźnik daje za dużo powietrza czy paliwa to i tak nie ustawisz go.
(taka mała podpowiedź- silnik na wolnych obrotach z prawidłowo ustawionym gaźnikiem będzie działał bez pokrywki i bez przepustnicy z iglicą, czyli otwarty od góry)
No to chyba powinien "rzygać" mieszanką od góry.. ...
Poza tym jak tak mówisz to chyba by (przynajmniej tak mi sie wydaje-popraw jeśli sie myle)dostawał lewego powietrza przez kanały odkryte w gażniku, i wtedy nie miał by prawa chodzić prawidłowo. No chyba ,że sie mylę....
No co do gaźnika to na pewno jest dobry. Ma dopiero 1 miesiąc. A iglica w standardzie chyba jest na środku. Właśnie oto chodzi ze jest tyle informacji na forum o regulacji gaźnika że co inny to inaczej. Ja się jednym sugerowałem i było napisane wkręć tą śrubkę do końca i wykręć ją o 2,5 obrotu i niech się nagrzeje i dopiero regulować. Wy tutaj piszecie też inaczej. Więc reasumując Niech ktoś mądry powie ile mam na dzień dobry wykręcić tę śrubkę od mieszanki??
Pozostałe elementy też były wymieniane tzn. filtr, świecę, cewka, jakieś węże. Nie wiem ale ja go odkupiłem to koleś mi go sprzedał zaraz po naprawie. A teraz mały szok dla was ten koleś wydał 400 euro na naprawę tyle co był warty ten skuter. Mam wszystkie papiery co było wymieniane ale to jest napisane w j. holenderskich.
Powiem wam jeszcze że tu w holandii to ceny jak z kosmosu zwykły gaźnik kosztuje bagatela 78 euro. A w Polsce??
w granicach 70 zł(taki w miare normalny ) czyli około 16 euro i wyżej :)
lemonek mylisz się :) Dzisiaj bede miał 4T to nagram filmik ze skuter chodzi na wolnych obrotach z otwartym gaźnikiem o ile ma sprawny gaźnik...
Pablo, nie da się ustawić gaźnika przez neta... To jest trochę jak test ciążowy on-line... W ogóle to weź wymień to ssanie
szef_ff napisał:
lemonek mylisz się :) Dzisiaj bede miał 4T to nagram filmik ze skuter chodzi na wolnych obrotach z otwartym gaźnikiem o ile ma sprawny gaźnik...
Pablo, nie da się ustawić gaźnika przez neta... To jest trochę jak test ciążowy on-line... W ogóle to weź wymień to ssanie
No to czekam z niecierpliwoscia......
tylkoz rob zblizenia na wyloty(tam gdzie powinienes miec iiglice i ssanie) bo chcialbym widziec dokladnie.....
a dlaczego ssanie??? jak był kupiony nowy gaźnik to w komplecie było też ssanie. Takie małe coś z kabelkami??
teraz bym chciał jakiegoś kolegę doświadczonego który mi powie ile mam wykręcić tę śrubkę od mieszanki?? Gaźnik jest nowy i ssanie też.
Chciałbym uzyskać jedną konkretną odpowiedź. przeszukałem już tyle opisów jeden 2,5 obrotu, 1 obrót, 1.5 obrotu. Chciałbym wiedzieć od jakiego momentu mam to ustawiać.
niestety nie nagrałem filmiku bo gaźnik miał wkręcone "coś" w miejsce regulacji powietrza... Koleś nie chciał na razie usuwać tej "usterki"
Pablo nie ma znaczenia ile masz wkręconą śrubkę. Możesz ustawić obrót, półtora, dwa bez znaczenia. Zimny i tak powinien odpalić i chodzić. Śrubą od obrotów ustaw tak żeby kręciło się tylne koło jak jest zimny ale zatrzymanie go hamulcem nie zmniejszało drastycznie obrotów silnika. W taka pogodę, ssanie opadnie w minutę a zagrzeje się do regulacji po 3-4. Jak opadnie ssanie to będzie miał niższe obroty. Musisz ustawić tak żeby silnik nie gasł ale koło też nie może się kręcić. Jak to ustawisz to kręcisz małą śrubką od powietrza. Najlepiej co obrót- jak odkręcisz i obroty wzrosną to zmniejszasz dużą śrubką zeby były niższe. Jak obroty spadną po odkręcaniu małej śrubki to wkręcasz. Szukasz takiego momentu gdy silnik pracuje równo na niskich obrotach a kręcenie małą śrubką o pół obrotu w obie strony nie zmienia wiele w pracy silnika (mieszanka się zmienia i ma to wpływ niekiedy na moment po odkręceniu gazu na maxa ale to zupełnie inna historia)
Generalnie nawet tak prosty gaźnik jak w skuterze można regulować nie tylko tymi dwoma śrubkami ale to już wyższy level :)