Rozpołowienie karterów

Chciałbym się dostać do wału, mam już wszystko rozkręcone i nie mogę rozpołowić karter?w. Nie wiem czy są jakieś sposoby, bo raczej nie pukanie w to młotkiem, proszę o pomoc bo boje się czegoś uszkodzić.

Pukaj z wyczuciem młotkiem ale przez jakieś drewienko, i upewnij się czy wszystkie śruby odkręcisze?, wyczyść dokładnie karter i obejrzyj jeszcze raz. Nieraz można zapomnie? o jakiejś ?rubce.

U?yj gumowego, będą drewnianego m?otka :slight_smile: po co pawiż się w delikatne pukanie przez drewienko :slight_smile: wtedy będziesz pewien, ze nic nie uszkodzisz :slight_smile: jeśli nadal będzie trzymało sprawdź czy jakaś ?r?bka nie została…

Mam problem, walczyżem z tym już dosyć długo i nic. Czy mam waliż młotkiem w obudow? czy w ważą Może są jakieś lepsze sposobył

Wal w obudow?, co Ci po waleniu w waż

w obudow?, tylko nie wal z jednej strony, raz z dołu raz z góry, przodu i tyłu, musisz waliż z wyczuciem żeby nie za słabo i równomiernie z każdej strony, powalisz trochę to się rozpo?owi. Ja też nie mogłem rozpołowić to się wkurzyżem delikatnie mówiąc i waln?żem z jednej strony dosą mocno potem z drugiej tak kilka razy i się rozpo?owiż.

PS. Musisz wziąć karter z zaskoczenia :lol: ?art oczywiście ;p

Boje się że pęknie obudowa, jesteś pewny ze w obudow??

jak będziesz waliż po wale to go skrzywisz, nic nie p?knie, stukaj mocno w karter z każdej strony, tylko stukaj w ten mniejszy karter, nic nie p?knie.

nie zapomniales o walku który napedza pompe oleju ? (znajduje się za zagnetem i cewkę), jest ona dwoch oringach. sciagnij je pozniej uszczelka i za nia sa śruby do karterow. Wystarczy lekkie pukniecie w dziure po zaworze membranowych i kartery juz się rozchodza
Pamiętaj zeby pukaż w karter mały.

Dzięki wszystkim, już się udało. Trzymało się w jednym miejscu więc spróbowałem pukaż w wał i jakoś wyszło. Dzięki.