Czym różnią się wariatory 9 rolkowe od 6 rolkowych? Które są lepsze i dlaczego Bardzo proszę o pomoc!
Różnią się tym że w jednym jest 6 rolek a w drugim 9. 9-cio rolkowe sa na pewno droższe, bodajże Polini wyszedł od tej ideii. 9-cio rolkowe może bardziej precyzyjnie ustawić to na pewno mieszając gramaturę, lecz nie polecam Ci ich. Prosta przyczyna, podczas użytkowania i wymiany rolek gdy chcesz wrzucie 9 takich samym rolek może był problem z ich dostaniem, będziesz kupował zatem dwa zestawy. Sam osobiście nie miałem tego typu wariatora, wole stare, sprawdzone wariatory 6-cio rolkowe! PS. Jeśli jesteś głodny eksperymentów zamów sobie Dooplera z odważnikami, to jest dopiero dokładność regulacji!
Ok, dzieki! A ze sklepu jednoslad.pl który wariator bys polecił? Moj skuter to peugeot jet force na gaźniku ccm. Wariator taki do 320zl.
nie musisz kupyować dwuch zestawów rolek bo 9 rolkowe mają inny rozmiar rolek i są sprzedawane po 9 sztuk
Ten Doppler to nieporuzumienie więc nieproponuj zakupu bubla
Przepraszam, mój błąd nie widziałem.kop25 napisał:
rolkowe mają inny rozmiar rolek i są sprzedawane po 9 sztuk
Malossi Multivar to nie głupia propozycja do Peugeota. Za cenę230zł dostaniesz go, i zostanie jeszcze na jakieś części.przemas22 napisał:
Ten Doppler to nieporuzumienie
Na szczęscie nie . Ale mój znajmy był “szczęśliwym posiadaczem”
I co z nim było źle powiedz mi Jeśli ustawisz poprawnie sprężynki i sprężynę, tzn. dobierzesz to na wariatorze wyregulujesz idealnie. Bynajmniej tak w moim przypadku było.
Ten test http://www.sqtery.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=110 Nie wygląda zbyt różowo na korzyść tego wariatora, ja jestem raczej za sprawdzonymi (Multivar, Hebo NG)
Nie pociągnęli w tym teście podstawowej wiadomości, że ten wariator można wyregulować idealnie! Oczywiście autorowi testu nie podobało się bo nie zyskać bardziej na osiągach niż na innym wariatorze. Załóżmy sytuacje ze zakładamy taki wariator i mamy silnik chociaż dysponujący 11KM, wtedy jest różnica! Wracając do tematu, wolałbym bawić się tym Dopplerem niż 9-cioma rolkami :lol:
Podzielam te słowa, sam mam Hebo NG.Postrach napisał:
estem raczej za sprawdzonymi (Multivar, Hebo NG)