Różne rolki wariatora

Hej.
Posiadam skuter Aprilia Scarabeo 125 i postanowiłem wymienić rolki wariatora. Zamówiłem nowe z firmy ATHENA 20x17 8.5g. Przyszła mi paczka oznaczona symbolem S41000030P054. Ku mojemu zdziwieniu 2 z 6 rolek mają inną średnicę wewnętrzną. Nie jestem pewny swojej wagi, lecz wskazała ona, że stare rolki ważyły 9g (nie ma dokładności do dziesiętnych gramów), nowe z mniejszą średnicą 6g, a z większą 5g. Zamieszczam zdjęcie nowych rolek. Czy tak powinno być czy doszło do jakiejś pomyłki na etapie pakowania rolek do pudełek? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź :slight_smile:

Link do zdjęcia:
https://imageupload.io/i/eTWcqehd0W

zdjęcie wygasło i go nie widać.
Natomiast wszystkie rolki w pakiecie powinny być identyczne i wręcz równe wagowo co do dziesiątych cześci grama bo średnio sa stopniowane wagą co 0,1g.
Wiec masz coś nie tak.
Tzn rolki w wariatorze w skrajnych przypadkach można mieszać… tzn jak masz wario na 6 rolek to dajesz 3 takie (np 9.0g) i 3 inne (np 9.5g) wkładając je na przemian - wtedy teoretycznie waga zestawu rolek to średnia waga rolki w takim miksie (9.25g). Ale tak sie nie sprzedaje rolek. To jak masz dwa zestawy i sam sobie mieszasz.
No ale nie 2 z 6. Jeszcze 3 z 6 to MOŻE by jakos przeszło.

Dziękuję, potwierdziłeś moją tezę. Rolki zwróciłem i magazynier też był zdziwiony. Zamówiłem nowe Polini i mam nadzieję, że przyjdą już takie jak powinny być :joy:
Temat do zamknięcia :sweat_smile: