Rozładowany aku czy coś z elektryką?

Po pierwsze niektórych akumulatorów nie ładuje się prostownikiem. Po drugie gdy włączysz kierunki przy skuter bez akumulatora to ci przerywacz może ci się rozwalić

siwy_fact napisał:

Zbychoo, od kiedy aku ma natężenie??

Ma tylko napięcie i pojemność elektryczną!!

rozwalić

A akumulator ma natęrzenie Ah (ampero godziny)

endriu napisał:

A akumulator ma natęrzenie Ah (ampero godziny)

Ah to pojemność akumulatora wyrażona w jednostkach Ah!!

Np. Akumulator ma pojemność powiedzmy 50Ah czyli to znaczy ze przy urządzeniu podłączonym pod akumulator o poborze prądu- 600watów przy równych 12 woltach, urządzenie to będzie działać przez równą godzinę z równą mocą przez 1godz czyli 60min. Oczywiście aku musi być w pełni naładowane. To chyba tyle mam nadzieje że o niczym nie zapomniałem :)

Pozdro :P

Naładowałem aku innym prostownikiem. Ale wiecie co jestą;/ Gdy przekręce na zablokowaie kiery i wezme hamulec i stater to mi odpala;/ i wtedy działają kierunki i stop;| ale jest zablokowana kiera to jak mam jechać?;/ a jak wezme tak normalnie i z kopa odpale to juz nie działa nic…
OCB?;/

ja bym ci radził wymienić całą stacyjke i zobaczyć czy gdzieś się zwara nie robi

Może można to jakoś zrobić a nie całą stacyjke od razu kupować… da się to jakoś sprawdźić?

jak mówiłeś że ktos chciał ukraść skuter i wyrwał jakieś tam 2 kabelki ze stacyjki to może on wyrwał więcej a poprzedni właściciel jakoś to połączył no i działa jak działa ale byś musiał znaleźć jakiś schemat podłączania stacyjki posprawdzać porządnie kable i to dobrze podlączyć może po prostu źle podłączone i nie działa to co trzeba

A propo’s akumulatora… Są tzw. prostowniki rozruchowe, które wytwarzają prąd o natężeniu potrzebnym do odpalenia rozrusznikiem… Nie są tanie, ale w warsztacie elektrycznym na pewno mają… Zwykły prostownik jest za słaby do odpalenia…

no spoko jacob555,
tylko jest taki problem że on odpala bez kluczka!!! :shock: :shock: :shock:

no tak jak co mówiłem ktoś źle podłączył kable do stacyjki albo ktoś zrobił na krótko

PodLy, na początku może spróbuj w ogóle zrobić obwód bez stacyjki, na guzik, czy coś… Żeby działał bez problemu :wink: A potem zacznie się zabawa :lol:

A tamten post, to tak ogólnie do tematu był… Może komuś się przyda…

No na krótko jak ją ktoś za*ebywał;/ ale myslalem ze juz jest ok tylko dwa kable trzeba podłączyć bo wyrwane… a tu taki myk;|

Powiem tak, coś mi się wydaje że raczej Podły samemu tego nie zrobi a nasze podpowiedzi to jedynie domysły. Nikt wprost nie powie że to będzie to czy tamto ponieważ jest to niemożliwe bez obejrzenia skutera. jak możesz zrób zdjęcie kabli wychodzących ze stacyjki.

Ze stacyjki wychodzą te dwa kable.

Jako syn elektronika :stuck_out_tongue: mówię ci że kable są odwrotnie popodłączane. Musisz pozamieniać kable miejscami(eureka!) :wink: Szukałem jakiegoś schematu, ale ciężko jest :-?