rozblokowanie seryjnego tłumika...DERBI

chciałem się dowiedzieć jak można odblokować kolanko w DERBI PREDATORZE bo jest tam ta zw tylko że ona jets jakby drugą rurkę i przechodzi przez całą długośc tego kolanka i trudno ją wyjść…? aaa i jeszcze jedno pytanie…bo na tym seryjnum tłumiku jest taka osłona …czy można by podnią wyciąć dziurę wyjąć waty trochę zrobić kanały z zpowrotem zaspawać? dzięki :wink:

Siema. Popróbuj wyciągnąć ta blokade jeszcze jakims sposobem na pewno wyjdzie. A co do waty nie odcinaj nic ani nierób dziur. Zatkaj z jednej strony tłumik korkiem jakims od wina np i wlej wrzątek oraz zalej kretem. Watę wyrwe i będzie gut. :smiley:

Ja posiadam Derbi GPR które niedawno kupiłem i mój tłumik wygląda jakby końcówka została zaspawana albo zalana, tak że jest tylko mały otwór. W jakim celu jest to zrobione??

okeykruczek napisał:

Ja posiadam Derbi GPR które niedawno kupiłem i mój tłumik wygląda jakby końcówka została zaspawana albo zalana, tak że jest tylko mały otwór. W jakim celu jest to zrobione??

Wydech ma wtedy mniejsze przepustowość i nie pozwala silnikowi wejść na wysokie obroty.

Gabol napisał:

okeykruczek napisał:

Wydech ma wtedy mniejsze przepustowość i nie pozwala silnikowi wejść na wysokie obroty.

No to akurat juz wiemy ale jak to zdjąć :-D

No właśnie jak to zdjac o ile w ogóle możnać

kretem??;O a mogę powstać jakieś skutki uboczne…?

raczej nie, jeśli plastikowe modele samochodów wytrzymywały i nic się z nimi nie działo to powinno być OK. Ale rób to na dworze najlepiej, albo w wentylowanym pomieszczeniu

Skutki uboczne nie powinny powstać ładne raczej ;P, corey93 ma racje powinieneś robić to raczej na dworze bo jeżeli ci się np rozleje w domu albo coś no to wiesz może być nieciekawie :stuck_out_tongue: