Router TUNING NA 80cm

WItam

Mam skuter Router silnik taki jak u wilgi .
Kupiłem do niego cylinder 80cm .
Pojeździłem na nim 3 dni w w pewnym momencie wracam ze sklepu i poś mi pukło ale tak cicho . Bałem się ze pękł pierścionek ale zdiołem zawory i cylinder i okazało się że jest wszystko jest OK. ale niewiem co jest ze mi raz odpala ładnie a raz muszę kopać z 6 razy .
Niewiem mzoę to jest wina swiecy bo jest brudna .
I mam jeszcze takie pytanie jak będe za duzo oleju to wysadzi uszczelkę .

I jeszcze co bym muk zrobić zeby mi jechał te 90km bo jak załorzyłęm cylinder 80cm to mi jedzie 65-70km .

Prosze o pomoc

swiece wyczyść wyreguluj gaźnik wszystkie dysze wyczyść ładnie umyj benzynką ekstrakcyjną i sprawdź kompresje

[ Dodano: 2008-10-14, 15:47 ]
a co do tej uszczelki to wysadzic nie powinno. a żeby szybciej jechał to może wstaw większy gaźnik jakieś sportowe sprzęgło pokombinuj z rolkami możesz sportowy wariator ,wydeszek itp.

wyczysciłem świece i jest wszystko ok a kompresja jest super bo patrzałem .

Mam założone sportowe rolki 5,6 i ma dobrego kopa ale leci my tylko tak 65-70km dletego załorze rolki cięsze zeby miał mniejeszego kopa a lepsze Vmax

to super :smiley: oczywiście pokombinuj rolkami i powinno być jeszcze lepiej

witam

co możecie mi jeszcze podbowiedzieć zebym zrobił jakis dobry tuning

jak już masz ten cylinder (zmieniałeś dyszę gaźnikaż) i chcesz większy v-max to kup racingowy wario Naraku (wersje RACING! nie jakąś inną) no i ciężcze rolki, poza tym jak masz koła 10" to jeśli ci się wcisną 12" (też może coś dać) to wsadź takie, do mojego mogą raczej nie wejść

ten cylinder nie jest naraku tylko zwykły cylinder 80cm dyszy jeszcze nie załorzyłem ponieważ kupuje nowy gaźnik a co do tego wariatora to wełąsnei kupie ten wariator naraku i sprzegło też ale dopeiro jak będe miał troszkę kasy

eee to żeś pewnie dziadostwo kupił… a te dysze to załóż bo powinieneś na niej jeździć…

zbyszek1993 napisał:

I jeszcze co bym muk

Co musisz zrobić zeby twój skut muk poleciec więceją???? on ci więcej nie poleci bo to 4t max 70 nie więcej P.S. Gratuluje ortografi

MAm do was jeszcze pytanko pomożecie mi jak ustawić zawory bo je ostatni przestawiłem i jest słabszy jaka luka mu byc oczywiscie cylinder 80cm