Witam mam mały problem z gaznikiem i jego regulacja otóż skuter ma 4100 przebiegu nie moge uzyskac efektu kawy z mlekiem , a wiec tak dzwoniłem do serwisu rometa i śrubka fabrycznie jest ustawiona wykrecona o 2-2,5 obrotu
wiec tak ustawiłem mieszanke paliwowo powietrzna lecz skuter dławi się i gaśnie lecz jak mu dam wieksze obroty to chodzi w miare ładnie ale na jałowym biegu chodzi strasznie głosno czy odkręcę śrubkę o 3 lub 4 obroty to efekt jest taki sam nie moge uzyslać kawy z mlekiem mimo ze gaznik reaguje na obroty srubka od mieszanki jak wkrece w prawo ( wiecej dam paliwa ) to gasnie i go zalewa jak odrece to tak jakby wchodził na wieksze obroty wiec gaznik jakby działał poprawnie zawsze po ustawieniu mieszanki jade na przejażdżkę manetka na full wysokie obroty przez 5 km i sprawdzam swiece w srodku gdzie jest iskra jej otoczka jest brazowa kawa z mlekiem lecz ten grzybek co jest nad iskrownikiem tak jak na tym zdjęciu jest szaro-czarny
jest to przykładowe zdjecie http://img708.imageshack.us/img708/3500/20111228042.jpg
Iglice mam ustawiona na srodek chce poprawnie ustawić mieszankę po to by palił mi 2 max 2,2 l na 100 km przy jedzie do 4-50 km mam nadzieje ze mi pomozecie czy moge ustawić tak ze wykrece drubke od mieszanki o 2 max 2,5 ale wtedy dam wieksze obroty czy to nie zaszkodzi silnikowi wtedy wyje tzn glosno chodzi oraz
czy silnik moze zostać uszkodzony jak swieca nie bedzie kawa z mlekiem tylko taka jaka jest wyżej opisana ?
I czy przy prawidłowej regulacji gaznika spalanie będzie mniejsze ? czy nie ma na to reguły ? proszę o rzetelna odpowiedz i pomoc