Router bassa, najprawdopodobniej woda w silniku. Pomocy.

pytałem czy nie będzie lepiej... On już stoi ponad pół roku. Od połowy wakacji nie był w ogóle odpalany. To pobawię się kopniakiem. Zauważę różnice czy silnik jest zatarty czy tylko muszę go pomęczyć i w końcu odpali ? bo jak mam spędzić godzinę w garażu, a on nie odpali to tylko szkoda mojego czasu.

na yt były filmiki ale po co tak kombinowac jak masz zastój paliwo musi najpierw dojść bo i tak to by ci nic nie dało

czyli tylko kopniak, okey. Dzięki wielkie Wam :)

Zauważę różnice czy silnik jest zatarty czy tylko muszę go pomęczyć i w końcu odpali ?

tylko kopniak z godzinę to nie ale z 10minut

10 minut to nie ma tragedii. Możliwe, że jutro pójdę i spróbuje odpalić. Mam nadzieje, że się uda :)

jak go odpalisz to niech sobie pochodzi z 10-15 minut i nie gazuj bo olej bedzie dosc gesty od niskiej temperatury i zanim zacznie pracowac musi miec swoja temperature

a prwadopodobnie ze akumulator ci sie rozładował od tego mrozu jesli cały czas był w zimnym to jak dobrze pójdzie to ci sie podładuje jak go uruchomisz to nie właczaj swiateł ciężko tak powiedzieć co z akumulatorem

Wiem, wiem. Po tych 15 minutach jak pochodzi może zafunduje mu krótką przejażdżkę ;p niech się rozrusza trochę.

na pewno rozładowany.

Jeśli to 4t to radziłbym wymienić olej i wyczyścić gaźnik oraz filtr powietrza przed odpaleniem ;)

romet 727 elegance
pomocy nidziałami alarm i rozrusznik

dlaczego ?

Jeśli woda dostała sie do silnika to olej jest rzadszy i nie będzie odpowiedniego smarowania.

Ale ja chce go tylko przepalić... Na razie nie będę go raczej wymieniał. Na początek sezonu wymienię wszystko.

Wymienić olej to chwila roboty, a jak tego nie zrobisz to potwm mozesz mieć wieksze kłopoty;)

No w sumie tak. Zastosuje się do Twojej rady :) a paliwo ? również wymienić ? Jaki olej polecasz ?

Paliwu raczej nic sie nie stało;) a olej taki jak zawsze lałeś, tylko tyle że czysty, swiezy;d