ty masz 4 suw ?
http://skuterypolnoc.ubf.pl/readarticle.php?article_id=5 tu masz tez ładnie opisana wymiane cylindra w 4t
tak, tak 4t. Pisałem na początku, że to 4t.
masz skuter przy sobie zeby go spróbować odpalić
trochę tego jest... Ale nie wydaje mi się zbyt skomplikowane. Myślę, że nawet sam bym to zrobił, tylko musiałbym na spokojnie i powolutku się zabrać do tego. 250 zł piechotą nie chodzi ;p Twoje rady na temat tej wody dotyczyły się 2t jak i 4t ?
4t to idz próbuj odpalic maszynę i zobaczymy
mam. Ale mieszkam w bloku i musiałbym iść do garażu z 200 metrów, a pogoda odstrasza od robienia czegokolwiek. A czemu pytasz ?
a tak mniej więcej ile czasu mam go męczyć ?
u myslałem ze moze masz w piwnicy a do tego silnik przemarznięty od tego mrozu to lepiej poczekaj bo z odpaleniem to bedzie naprawdę cięzko
no próbuj nie wiem ile ci to moze zajac żeby odpalic ale napewno sie zmeczysz od kopania aż zatrybi
chyba tak zrobię. Dopiero jak się ociepli to zacznę przy nim grzebać. Bo przy takich mrozach to może naprawdę być ciężko... ;/ Może któregoś dnia jak mi się będzie nudziło to go pomęczę. Będę kopał, aż nie odpali ;p Tylko zdenerwuję się jak w ogóle nie odpali i mój wysiłek pójdzie na marne :(
a może z popychu go spróbować odpalić ? Co o tym sądzisz ?
a to jak to było ze twoim skuterem ze niby go zalało wstałes rano i co nie odpalił czy ja to było
nie pamiętam... ;/
a jak zatarł się silnik to w ogóle nie będzie kręcił czy co ?
Reebok61 napisał:
a może z popychu go spróbować odpalić ? Co o tym sądzisz ?
z popychu można odpalać tylko biegówke:P mi jak skuter stał całą zime bez odpalani to było 1-2min kopania i odpalił, z rozrusznika nie radze odalać bo tylko akumulator sobie rozładujesz
no raczej nie lub słabo by ci jechał
ale podobno można skuter na popych odpalić. Są nawet poradniki...
cos tam widziałem ale to na srubokret czy jakos tak predzej na mamualnej skrzyni biegów ale na automatycznej to nie wiem
Wkładając śrubokręt w dzwon?? Nie lepiej normalnie kopką odpalić?