Siema mam wielki problem otóż to mam skuter Baoution mover 4t 50cmm3 Po wymainie cylidnra na ze starego 50cmm3 Działa elgancko wszystko ok ale Ma problemy z odpalaniem na zimnym silniku prawie jest nie możliwe odaplanie musze zalać pod gaźnik paliwo ...Teraz regulowałme zawrory tylko górny ale myśle że to nie ma większego znaczenia ponieważ maiłem tożek i stary gazior pogieta iglica itp itd membranak przycieta , kupiłem wczoraj nowy dziś rano załozyłem i już drugi raz wyładwoałem akumulator kopałm kręciłem gazowałem zalewaęłm go ale nie pdo gaźnik tlyko maenta sie bawiłem gaźnik dobrze załozyony wszystko ok ale nie pali nie moge go odpalić dodam że załozyłem normalny filtr pwoeitrza wycyzsciłem elgancko goraca woda + płyn do mycia naczyć czysciutki wysyusozny ząłozylem zamotnwoałem dzis ano wsyzskot i nic nie pali nie dizała gaźnik nwoy nci nie regulaowłem czego to może byc problem i czemu mi strasznie źle pali dodam że jak silnik bedzie goracy to poczekam 20 minut i już go nie odpale tak było z gazem mi nie odapla tylko bez gazu :// Mechanizm kopa Ledwo ledow bo jest troche zepsuty .. i zrobiony na "Odwal się " Koledzy pomóżcie piszę tu bo wiem że sie znacie
Sorry za błendy ale jestem dys i dys ortografem ;// i kalwa głupia bo pisane na telefonie ://
Jeżeli Ci kopka źle działa, to albo półksiężyc, albo kompresja. Radziłbym wymienić gaźnik na ten stary, i kupić np nową iglicę, po czym założyć z powrotem ten stożek, być może dysza za duża i zbyt wiele paliwa dostaje, może to go dusi, no ale skoro pisałeś, że go zalewasz i nie odpala, to być może coś z świecą, ona potrafi nieźle nafixować, sprawdź fajkę i świecę.
-.- Po co wszystko działało kolego @Fubu2Pl .....Tylko teraz nie chce odpalić nie wiadomo o co chodzi? może coś wiecie Gaźnik nowy to czemu mam wkładać inny....
Kolega od Roxi @MrJakub654 Sprężyna i wytarte ząbki w kopce Kompra dobra 832km temu nowy Cyl 50! ;] Aaaa i pewnie tak było z tym stożkiem ,ale nie wracam do starego gaźnika za chiny!! ...Bo to złom na którym było przjechane 10k ...Dlatego kupiłme nowy Jutro się pobawie regulacja tamtego nowetgo gaziora! bo nic nie dotykałem Mieszanka Paliwową-Powietrzną , i Obrotami ;] ale myśle że dużo nie da jeszcze dodam dzien przed Wymian gaziora podpiołem pod Samochód i od strzała zapalił -.- ale nie nazimnym to jest ten problem on ostgnie jest zimmny i nie odpali ....Pomocy jeszcze raz jak w temacie jak powrócić mu życie Dopowiem że nic nie kombinowałem .
Być może coś z akumulatorem, sprawdź go, naładuj, jeżeli ma już pare lat, to najlepiej wymień, sprawdź ISKRĘ !, bo to bardzo ważne, jeżeli jest za mała, to za chiny na zimnym nie odpali i tak jak pisałeś, rozładujesz go i nic więcej :<
i podłączam na prostownik czekam 2h aż sie nałąduje i to samo ;] hehe iskra jest asz taka Niebieska asz za duża ahehhe ;] Wiec nie wiem ja to stawaim na ? no nie wiem na co ale jest mi ptorzbean pilna pomoc bo jutro juz chce go odpalic bo mam tak że załapie i zarz nie łąpie akumaltor nie wiem cto jest tak bło na stamy gaixoze a na tym nowym to nei wiem pobawic sie obrotami pwoietrzem załozyłęm nroamlyn filtr pwoeitrza
Świeca ok koledzy podpowaidają że moduł załpnowy mógł paść i chyba tak jest dzisaj za 4324 razem ((Kopałem przez 3 godizny z przerwami bo cośbuczazo i niby łapał) Przjecałem 300metrów chciałem go wyregulować zgasł potem go kopałem i nie odalił albo zawory i moduł co wy na to?
Jeżeli byłoby coś nie tak z zaworami, to by łapał moc i nagle słabł, jechał raz 10, raz 30, także to raczej nie. Co do modułu, być może zamókł, lub jakiś kabelek jest załamany. Ja miałem tak w chińczyku, że pod pod klapką plastikową, gdzie znajduje się akumulator miałem taki ala bezpiecznik, przy nim kabelek był załamany i czasami, przekręcałem kluczyk, do zapłonu i nic, wskazówki w miejscu, nie reagował na kopkę, ani na starter, całkowity brak zapłonu. Wymieniłem to i owinąłem kabelek taśmą, żeby się nie zaginał i było ok. Wiec sprawdź bezpieczniki i moduł przede wszystkim i dodaj edit. :)