Router Bassa 50 - nie chce odpalić.

Witam wszystkich forumowiczów. Czy ktoś może się orientuje w czym jest problem. Próbowałem już różnych rzeczy. Włożyłem nową świecę, kupiłem i założyłem nowy gaźnik. Paliwo dochodzi do gaźnika, bo sprawdzałem te wężyki. Wydaje mi się, że to może coś z elektryką, bo światła z przodu zaczęły siadać od jakiegoś czasu tzn najpierw główna lampa, a po jakimś czasie migacze. Teraz tylko światła z tyłu są sprawne. Zdjąłem obudowę i dokładnie szukałem jakiegoś uszkodzonego kabla, ale wizualnie nic raczej nie widać. A jeśli to coś z elektryką to jak to naprawić ? To mój pierwszy skuter i nie jestem w tym specjalistą. Dziękuję za pomoc i wszelkie rady.

ma iskrę?jaki przebieg?stało sie nagle ze nie odpala?co w nim robiłes?

Przebieg ma jakieś 7000km, kupiłem go nowego ponad rok temu. W zasadzie nic nie zrobiłem konkretnego. Pewnego dnia przyjechałem normalnie,a na drugi dzień nie chciał odpalić. Tylko z taką różnicą, że dzień wcześniej zatankowałem do pełna 98, zawsze normalnie tankuje 95, ale nie sądzę, żeby to była przyczyna. A jak sprawdzić czy ma iskrę ? Nie zakręcać świecy ?

Sprawdziłem starą i nową świecę. Na żadnej nie widziałem żadnej iskry. Jakiś prąd tam płynie, bo kopie w rękę, ale iskry nie ma. I tak jak mówiłem, nie działają światła z przodu.

Oddałem to do serwisu. Dzięki za "szybkie odpowiedzi". Temat do zamknięcia.