Romet Zetka 50

Witam!
Mam zamiar sobie kupić Rometa Zetke i mam następujący dylemat.
Mój wzrost to 1.83m i czy Zetka nie będzie dla mnie za mała?
Proszę o odpowiedź, najlepiej od tych, którzy ją mają lub mieli z nią do czynienia :)

Ze wszystkich motorowerów właśnie Zetka najlepiej mi się podoba - jej dizajn z pionowym, klasycznym silnikiem przypomina najbardziej 125-tkę.

Fajnie wygląda, jakość niestety już nie powala.
Tak naprawdę na każdym motorowerze przy takim wzroście te proporcje będą dawały wiele do życzenia.

Tylko ten pionowy cylinder...
Ja bym teggo nie brał, ponieważ części do piona są drooooższe i ciężej dostępne niż do pozioma. A przy większej wadze kierującego, umówmy się że to krótko mówiąc "nie jedzie" (chociaż i motorower też mało nie waży).

Fajny jechałem na nim tylko że że musisz się przyzwyczaić do luzu pomiędzy 2 a 3 bo u mnie z tym ciężko u kolegi było :D odrazu o 2 biegi w dół na 4 do 2 przy obr 5000 tys :D ładnie brzmiało duuuuuuu :D
z częsciami się nie martw wrazie czego w romeci zamówisz droższy np. cylek o 20zł a o 20zł nie zbankrutujesz

martin1996a, a jaki masz wzrost? :)

180cm

Części są tanie jak barszcz. Wszystkie motocykle mają przecież pionowy cylinder, więc nie rozumiem o co chodzi z tym silnikiem? Co w nim nie tak? Ludzie na forum Rometa bardzo sobie chwalą ten motorek.
No i Romet ma już ugruntowaną pozycję na rynku - polska solidna firma z tradycjami. Ja bym się nie zastanawiał. Ja bym popierał rodzimą produkcję.

Ja i tak kupiłbym Kymco;)

Kymco to przereklamowany badziew. Nie warto dokładać kilka dodatkowych stówek do Kymco. Nowy Romet nie jest zły - jak będziesz o niego dbał, to nawiniesz kilka tysięcy kilometrów.

Tylko jeszcze powiedz do którego Kymco skoro znowu zaczynasz swoje.
Bo tu raczej problemem jest brak czegoś takiego w ofercie Kymco

Sorki ludzie, ale mnie nie interesują jakieś tajwańskie skutery, a romet Zetka :D I nie potrzebuje wykładów na temat awaryjności motoroweru, czy jego cylindra :D Chodzi mi tylko o to, czy mój wzrost jest odpowiedni do tego modelu rometa. Czy nie będzie to jakoś ch*jowo wyglądać, że kupiłem sobie zabawkę dla 8 latków :) Ale mimo wszystko dziękuje za zainteresowanie się tematem. ^^

Gratuluje zakupu może jak skuter mój dostanie nowy silnik i spalanie się nie poprawi to to właśnie będę wymieniał na zetke .