Romet Zetka 50 Blokady i Tuning

Co to jest tulejowanie?

Przerabianie fabrycznego cylindra na większą pojemność :) cylinder ten sam, ale osiągi wzrosły :D

nagrzewa się tuleje wybija oddaje sie cylinder do powiększenia otworu z którego wybiliśmy tuleje dorabia sie nową nabija robi szlif i tyle :)

O kur*a :D U mnie w mieście chyba nikt by się tego nie podjął xD

No ciężko by było, ale na allegro są takie aukcje, że się im cylinder wysyła, a oni to robią i odsyłają :) poszukaj :) ale looknij na komentarze też :)

jest zima i na spokojnie w garażu możesz sobie wszystko rozkręcić i działać :) ale pamiętaj żeby to było na 70 ccm bo na 80 będziesz musiał już powiększać kartery wiec dodatkowa zabawa i nie znajdziesz takiej głowicy bo już będziesz musiał zmienić na większą a większej tak jak i cylindra nie ma :)

Niedawno nabyłem motorower ZETKA 50 ; typ H3 z roku 2012 i chcę go odblokować . Proszę o podpowiedzi jak ZETKę 50 można odblokować i co da ściągnięcie blokady .
Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi .

witam mam problem z zetka :( mam zalozony cylinder 80 cm pierwszy wlascicel mi mowil ze jeste odblokowany a idzie mi tylko 60 km niewiem co mam zrobic zeby szedl 80km ??