Romet Router WS50 vs Barton Fighter.

Witam zastanawiam się nad tymi motorowerami będzie to mój pierwszy jednoślad więc wybrałem te dwa ponieważ są tanie i z tego co czytałem jak na chińczyki są dobre. Znalazłem taką informacje,że romet router z 2011 jest lepszy od 2012 ale nie wiem jak to jest z rocznikiem 2013 i ostatnie pytanie który motorower ma większy v-max.

Dzięki za odpowiedź.

było pisane 1500100900 razy: to jest to samo z innymi naklejkami.

a co do wykonania to co jest leprze bo ponoc silnik jest ten sam chodzi mi o rame dopasowanie plastików lakier itp

madi i tak dzięki za odpowiedź

Ja bym się nie zgodził ze stwierdzeniem, że jest to to samo tylko z innymi naklejkami. Inny jest kształt baku, inny profil kanapy... Sam się ostatnio zastanawiałem co kupić i oglądałem również te dwa modele i fighter wygląda dużo lepiej niż ws 50 (dla mnie). Co znaczy lepiej? Hmmm... Ws z wyglądu przypomina stare motorowery rometa typu ogar, figter kształtem przypomina naked bike'a czy turystyka.

nigdy się nie zdecyduję :P każdy pisze co innego a co do silnika , ramy i rzeczy technicznych nic się nie zmieniło?

Cena, cena się zmieniła.
Chiniole widzą, że Polacy na potęgę kupują ich wyroby, więc podwyższają ich cenę :-)
Niestety, małe chińskie dzieci z tej podwyżki nadal nic nie mają. Ich miska z ryżem jest nadal tak samo mała :-(

Silnik jest taki sam (model), jednak nadal mogą być różnice - a to dadzą inną świecę, a to inny gaźnik itd... Wiadomo, różnice w cenie gorszych i lepszych podzespołów nie są porażające, ale jak mówi przysłowie - ziarnko do ziarnka...
Siedziałeś na jednym i drugim? Jak nie to usiąć, zobacz który Ci się bardziej podoba, który jest wygodniejszy itd i kup tego, który bardziej Ci się spodoba. Aha pamiętaj, że fightera są dwie wersje: zwykła i eco. Jak się zapewne domyślasz eco jest na gorszych podzespołach przez co jest tańszy ok 1000zł. Szczegółów nie znam, ale widziałem oba i różnią się chociażby przełącznikami na kierownicy.

nie siedziałem ale z tego co ktoś napisał to modele z 2013 są bardziej awaryjne od 2011 (nie wiem czy to prawda)

chińczyk i jeszcze wersje eco dali na pewno jak będę kupował bartona to nie eco

FiVu po czym sugerujesz, że eco czyli gorszy?? Sam posiadam Barton Fighter Eco od paru miesięcy i przez 1467km odczepiła mi się tylko linka od prędkościomierza ponieważ jej nie dokręciłem, lecz po jednym dniu w serwisie już licznik chodził. Eco a normalny barton różnią się tylko tym że ecdo ma 3,0kW a ten normalny 3,5kW czy coś takiego, ceną i wyglądem. Eco ma inny zbiornik paliwa i siedzenie. Po prostu trzeba regularnie dokręcać śrubki, bo jak tego nie będziesz robił to Eco jak i ten normalny będzie się powoli rozsypywać. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdro ;)

Aha a Junaki są chyba z wyglądu najładniejsze ;3

bartos2501
Ja posiadam tego Eco i w instrukcji pisze że ma 3,5kW. Więc zwykły fighter i eco mają taką samą moc, tylko, że mój to rocznik 2014 więc może ten rocznik ma więcej mocy.