Witam zastanawiam się nad tymi motorowerami będzie to mój pierwszy jednoślad więc wybrałem te dwa ponieważ są tanie i z tego co czytałem jak na chińczyki są dobre. Znalazłem taką informacje,że romet router z 2011 jest lepszy od 2012 ale nie wiem jak to jest z rocznikiem 2013 i ostatnie pytanie który motorower ma większy v-max.
Ja bym się nie zgodził ze stwierdzeniem, że jest to to samo tylko z innymi naklejkami. Inny jest kształt baku, inny profil kanapy... Sam się ostatnio zastanawiałem co kupić i oglądałem również te dwa modele i fighter wygląda dużo lepiej niż ws 50 (dla mnie). Co znaczy lepiej? Hmmm... Ws z wyglądu przypomina stare motorowery rometa typu ogar, figter kształtem przypomina naked bike'a czy turystyka.
Cena, cena się zmieniła. Chiniole widzą, że Polacy na potęgę kupują ich wyroby, więc podwyższają ich cenę :-) Niestety, małe chińskie dzieci z tej podwyżki nadal nic nie mają. Ich miska z ryżem jest nadal tak samo mała :-(
Silnik jest taki sam (model), jednak nadal mogą być różnice - a to dadzą inną świecę, a to inny gaźnik itd... Wiadomo, różnice w cenie gorszych i lepszych podzespołów nie są porażające, ale jak mówi przysłowie - ziarnko do ziarnka... Siedziałeś na jednym i drugim? Jak nie to usiąć, zobacz który Ci się bardziej podoba, który jest wygodniejszy itd i kup tego, który bardziej Ci się spodoba. Aha pamiętaj, że fightera są dwie wersje: zwykła i eco. Jak się zapewne domyślasz eco jest na gorszych podzespołach przez co jest tańszy ok 1000zł. Szczegółów nie znam, ale widziałem oba i różnią się chociażby przełącznikami na kierownicy.
FiVu po czym sugerujesz, że eco czyli gorszy?? Sam posiadam Barton Fighter Eco od paru miesięcy i przez 1467km odczepiła mi się tylko linka od prędkościomierza ponieważ jej nie dokręciłem, lecz po jednym dniu w serwisie już licznik chodził. Eco a normalny barton różnią się tylko tym że ecdo ma 3,0kW a ten normalny 3,5kW czy coś takiego, ceną i wyglądem. Eco ma inny zbiornik paliwa i siedzenie. Po prostu trzeba regularnie dokręcać śrubki, bo jak tego nie będziesz robił to Eco jak i ten normalny będzie się powoli rozsypywać. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdro ;)
bartos2501 Ja posiadam tego Eco i w instrukcji pisze że ma 3,5kW. Więc zwykły fighter i eco mają taką samą moc, tylko, że mój to rocznik 2014 więc może ten rocznik ma więcej mocy.