Chce kupić jakiś motorower z biegami i wybór padł na te dwa motorowery: romet router ws 50 i zipp neken cylindrem 72ccm. Teraz mam problem który wybrać. Jakie macie opinie na ten temat? chodzi mi o moc, v-max i awaryjność tych sprzętów.
Czym sugerowałeś się przy wyborze tych modeli?
Ceną, w mojej okolicy znalazłem te dwa i jeszcze barton fighter ale jego cena mi nie odpowiada.
No to w zasadzie prosta sprawa - kupuj ten, który Ci się bardziej podoba. Awaryjność, ekonomia jest na porównywalnym poziomie.
Chociaż były przypadki, że w tych Zipp`ach pękały ramy... Ale to chyba nie są jakieś wyjątki, bo w junakach tak samo się zdarzają takie przypadki. Reasumując - wszystkie te ramy, silniki, osprzęt wychodzą spod "jednego młota" w potężnej chińskiej fabryki i jak pokazuje życie, jakość elementów jest identyczna. Pękające ramy, łamiące się i krzywiące elementu układu napędowego, odpadające elementy, pękające plastiki, wszechobecna korozja, samoczynnie podczas jazdy odkręcające się śruby i nakrętki - to w tych wyrobach norma.
Teraz, jak to czytam, to się zastanawiam, jak ktoś mógł dopuścić do tego, by takie pojazdy poruszały się po naszych drogach?!
Do tego musisz zainwestować w podróżny zestaw naprawczy, kilka podstawowych części zapasowych musisz zawsze mieć pod ręką.
To jest cena kompromisu na który się decydujesz...
Chyba postawie na zippa. Zip ma sam w sobie ma 4km plus do tego ma cylinder 72 ccm a romet ma 3km i oryginalny 50ccm.
I się założę że Router i tak zippa wyprzedzi...
Jednak wybór padł na routera którego już posiadam i teraz chciałem zrobić lekki tuning, chciałbym wymienić cylinder 72, głowice, dysze w gaźniku na większą i zębatki. Chciałbym sie poradzić jakie zębatki założyć. Wiem tyle że mniejsza zębatka dodaje v-max ale zmniejsza moc dlatego też zakładam większy cylek żeby wyrównać to wszystko.Czy tylna zębatka 47z i przednia 13 będą dobre?