Romet Router WS 50

Zdałem na kartę motorowerową i chciałbym mieć ten motorower ale przeczytałem że pojazd który przekracza 45 km/h jest w prawie uznawany za motocykl (motorower bez blokad) a kolega powiedział mi że ten motorower jest bez blokad więc w świetle prawa mogę nim jeździć.

Możesz nim normalnie jeździć jako motorowerem. Nie wydaje mi się, żeby nowy prosto ze sklepu nie miał blokad, raczej ma.

Ale pisałem na youtube do paru gości i powiedzieli mi że kupili go bez blokad.

Moze je po prostu zdjeli. Jeśl tak strasznie boisz się policii że nie chcesz nawet odblokowywac jednośladu twoja sprawa. Nie wiem czy opłaci ci się kupywać biegówkę jeśli nie możesz przekroczyć 45. To nikła przyjeność.

Mi nie chodzi oto że chcę mieć blokady chodzi o to że chciałem powiedzieć ryglosowi że nie ma blokad a zresztą chciałem się spytać czy na kartę mogę jeździć motorowerem bez blokad.

Jeżeli kupujesz nowy pojazd, to masz wyciąg z homologacji, gdzie producent zapewnia cię, że jest to motorower, także jeżeli sam nie ściągniesz blokad, to zawsze możesz jak by co zaskarżyć producenta ;). A jeżeli na prawdę tak się boisz, to zainwestuj w blokadę obrotów (http://www.racing-planet.pl/xanario_search.php?query=blokada+obrot%C3%B3w&first=0&attrib[comp][0]=Blokady+obrot%C3%B3w&sessID=223d654459afc0df3ba2f40d80b271c9), chociaż na prawdę nie widzę w tym sensu. Po prostu nie przekraczaj tych 45 km/h, jeżeli nie masz pewności, że jest "czysto" ;)