Chciałbym się zapytać jak tam wasze skutery ile jeżdżą V-max tak na seryjnych częściach i cylku.
Blokady?
Sprawdzałem wariator nie miałem żadnej blaszki, tulejka była tylko taka co podtrzymuje wariator. W filtrze powietrza gumowej rury nie było, zmieniłem filtr paliwa, zrobiłem większy wylot w tłumiku, na gaźniku wkręciłem bardziej tą śrubkę, nie wykręcałem jej. Szedł taki kabel czujnik obrotów do przekładni i mój skuter jechał tylko 45km/h, odczepiłem go i wskazówka teraz leci dalej. Moduł nie dawałem na odblokowany, nie wiem czy on coś daje?
Mój skuter taki jedzie ok 55km/h raz tam 60km/h a z górki 65/km, co zrobić by po prostej jechał więcej?
Myślałem, żeby dać rolki cięższe i sprawdzę wtedy V-max, co o tym sądzicie?
Cylinder myślałem na 65ccm lub 60ccm ale nie wiem czy one coś dają i czy będę musiał jeszcze coś wymieniać.
U mnie z regulacją gaźnika jest problem, odpala on ale na jałowych obrotach na zimnym silniku potrafi zgasnąć, słychać raz wysokie raz niskie obroty. A ciągle reguluje i nie mogę tego poprawić.
Czasami jedzie mi i muli , np stoi gazuje i nic ale po chwili zaraz rusza i się rozpędza. Później wszystko w normie, co może być przyczyną tego?
Przyznam, że rozrusznika mi odpala wtedy kiedy jest rozgrzany, na zimnym wcale nie rusza on.
Cześć, Kupiłem ten skuter niedawno. Mam pytanie ile przeciętnie tysięcy kilometrów można przejechać routerem city tak, by nie pakować się zbytnio w duże koszty naprawy. Chodzi mi o to jaka jest żywotność takiego skutera przy spokojnej jeździe do 45km/h. Z tego co udało mi się dotychczas wysondować to jest około 15 tys. km.
Jeszcze jedno pytanie ile można by przejechać skuterem, który nie jest z marketu i kosztuje około 4 tys. pln.
Witam Mam pytanie otóż z racji ciągle drożejącej benzyny myślę aby się przesiąść z auta na skutera aby jeździć do pracy i tu bym prosił o poradę jaki skuter mi polecacie tani trwały może być chiński
Witam Mam pytanie otóż z racji ciągle drożejącej benzyny myślę aby się przesiąść z auta na skutera aby jeździć do pracy i tu bym prosił o poradę jaki skuter mi polecacie tani trwały może być chiński
Mniej więcej tak do 1700 tyle moge wydać na chwilę obecną wolał bym żeby to był nowy skuter niż używany , do pracy mam 18 km w obie strony wiec przemęczał się nie będzie. Czekam na propozycje
Mniej więcej tak do 1700 tyle moge wydać na chwilę obecną wolał bym żeby to był nowy skuter niż używany , do pracy mam 18 km w obie strony wiec przemęczał się nie będzie. Czekam na propozycje
Z nowych masz do dyspozycji 3 skutery: Toros F16 , Toros El Diablo ( ten i F16 to to samo, różnią się tylko kolorem plastików i kanapy ) oraz Router Bassa. Wszystkie skutery dostaniesz w marketach Real lub Carrefour.
OK dzięki bardzo za pomoc widziałem w Mediaexpert na wystawie Routera Basse za prawie 1500 ale nie mogłem mu się przyjrzeć bliżej bo było dzisiaj zamknięte
Mam jeszcze jedno pytanko, wygląd tych trzech skuterów bardzo podobny kolor jak dla mnie nie ma większego znaczenia wiec ostatnie starcie, który lepszy,wytrzymalszy,mniej pali z którego łatwiej zdjąć blokadę no i ewentualnie w razie jakiejś awarii do którego łatwiej dostane części
Mam jeszcze jedno pytanko, wygląd tych trzech skuterów bardzo podobny kolor jak dla mnie nie ma większego znaczenia wiec ostatnie starcie, który lepszy,wytrzymalszy,mniej pali z którego łatwiej zdjąć blokadę no i ewentualnie w razie jakiejś awarii do którego łatwiej dostane części
Silniki takie same więc z trwałością jest identycznie. Blokadę zdjąć łatwiej w F16 i w El Diablo. Tylko jeden kabelek do rozpięcia i po blokadzie. Wszystkie tyle samo palą bo to 4 suwy. Nie ma problemu z dostaniem części do żadnego z nich. Nic tylko kupić :-)
Witam wszystkich posiadaczy skuterów. Od 26 czerwca 2011 roku jestem w posiadaniu skutera marki ROMET ROUTER BASSA który kosztował 2000 zł z kaskiem pełnym po zarejestrowaniu czyli od lipca zacząłem jeździć, jeżdżę nim do pracy czyli 18 km w jedną stronę, dziennie robię zaledwie około 22 km bo do pracy mam na noc. Aktualnie mam 10176 km przebiegu, jak na skuter to dużo i muszę powiedzieć że pomimo przejechanych 10 tyś skuter sprawuje się dobrze, wymieniłem w nim po przejechaniu 5 tyś jedynie tylną oponę i pasek a skuter nadal ma się dobrze i bez problemu rozwija 65 km/h. Więc wszystkim mogę polecić ten skuter będą zadowoleni tak jak ja. Tankuje tylko 95 PB a pali 2,2 litra na 100 km. W razie jakich kolwiek pytań proszę pisać. POZDRAWIAM:-)