Romet Router City 50 4t...Podczas jazdy na chwilę traci moc

Podpowiedzcie mi..Ostatnio zdjąłem blokadę prędkości..I czasem podczas jazdy skuter traci na chwilę moc .Jak by brakowało mu paliwa.Ale po zamknięciu gazu i ponownym otwarciu jest ok.Z tym ,że wtedy wracam do prędkości ok 40 km/h.A potem znowu 45-50...i jest ok..Zaznaczam,że zdarza się to sporadycznie..Ale też ostatnio zdarzyło mi się przyduszenie między sygnalizacjami w mieście.Zamykając gaz ..Już nawet myślałem,że mi silnik zgaśnie......Na razie mnie to tylko "straszy'czasem...Ale mam wątpliwości czy kiedyś nie będę musiał pchać bączka..Pozdrawiam i oczekuje na wasze podpowiedzi.W końcu co kilka głów to nie jedna...

Może być, że po odblokowaniu zbyt mała jest dysza główna w gaźniku... spróbuj podmienić ją na większą (+regulacja)...

Na szczęście było to chwilowe- zbiegło się z odblokowaniem...Wszytko ok .silnik pracuje dobrze..

Też takie coś miałem jak wracałem z działki w tamtym tygodniu na sekundę stracił obroty a jak tylko delikatnie ruszyłem manetką obroty nagle wróciły myślałem że przytarłem ale jeździ normalnie więc nie wiem