Romet retro 7 [50] - zegarek na desce

Witam. Kupiłem pierwszy swój skuter Romet retro 7.
Z wyboru po pierwszych kilometrach jestem zadowolony i nie o tym chciałem porozmawiać. Chciałem zapytać, do czego i jak używać tego zegarka (z dwoma białymi przyciskami), który jest na desce rozdzielczej. Instrukcja jest bardzo słaba i nic na ten temat w niej nie ma. Ten zegar ma jakieś funkcje. Totalnie nie wiem co z tym zrobić. Może ktoś już rozkimnił o co w tym chodzi?

Ps. Instrukcja obsługi do tego modelu jest beznadziejna. !!!

Cześć - też sobie dzisiaj kupiłem Retro 125 - i mam ten sam problem z zegarkiem.
Czy udało się Tobie do tego dojść jak go uruchomić? Daj proszę znaka.

Nie miałem styczności z tym modelem ale na logikę - jeden guzik od minut, drugi od godzin bo nie spodziewałbym się tutaj jakiegoś komputera pokładowego jak np. w kymco.

Gdyby to było takie proste to nie pisałbym na forum. Może jest jakaś blokada - zegarek od nowego (mam go 3 dni) cały czas swieci się na 12.00 i już.

Czy ktoś ma z Was może taki sam model skutera (Romet retro)?
Nie kumam jak to działa?

powiem, tak, nie wiem jak u was, ale u mnie ten zegarek źle działa, mam Retro 7 od kilku dni, zegarek ustawiłem bez problemu, ale z zegarkiem jest inny problem - przynajmniej u mnie, mianowicie podczas jazdy zaczyna znikać 2 cyfra a pierwsza zaczyna mrygać. Powiem tylko, że jest to dosyć denerwująca.
Co do regulacji zegarka, dolny trzeba mocno wcisnąć najlepiej kluczykiem bo one mają wadę technologiczną, jak to chińczyki są za krótkie końcówki i nie dotyka swoją końcówką czujnika, ale jak użyjesz kluczyka to wszystko sobie bez problemu uregulujesz. Pozdrawiam

Witam, aby zmienić godzinę należy wcisnąć dwa guziczki na raz, a następnie jednym (chyba górnym) zmienia się datę i czas. Również mam z nim problem, podczas jazdy znika, wyłącza się, a później pokazuje opóźniony czas.
Pozdrawiam