Romet 797

witam wszystkich od kilku dni jestem posiadaczem skuterka romet 797, mam kilka pytań: czy podczas załączania stacyjki powinna mrugnąć kontrolka oleju? czy w pozycji zapłon ma się świecić jakaś kontrolka ? u mnie po włączeniu w pozycje zapłon jest ciemno nic nie świeci nawet olejowa nie mignie. jak się dobrać do kontrolki oleju i świateł pozycyjnych? jaki olej w trakcie docierania, syntetyk czy pól syntetyk i czy dodawać dodatkowo do zbiornika . mój ma 3 lata i 100Km może jakieś linki do serwisówki rometa 797 rocznik 2013

olej nie musi mrugać
żadne kontrolki sie nie świecą.
dobrac sie do kontrolki? wyjac licznik
docieraj na takim na jakim jeździsz - te silniki nie są wybredne i orlen do 2T im styka. Możesz na docieranie dolać zakrętke na cały zbiornik

Ok elektryke oświetlenia już zrobiłem następne pytania-problemy
w czasie jazdy po zamknięciu gazu obroty spadają ale na obrotomierzu przez chwile skacze na 7 tyś
jakie powinien mieć wolne obroty?
jaka jest długość paska i waga rolek (sklep pokazuje różne długości paska)?
zakupiłem olej syntetyczny, czekać aż skończy się ten ktury jest wlany czy można mieszać?
ile oleju wchodzido przekładni( czy korek jest jednocześnie otworem przelewowym, czy trzeba wlać odpowiednią ilość?)
jak szukać części sklepy internetowe pokazują części od zipp Quantum, czy to taki sam silnik?

olej 100ml. i wcale sie wtedy nie przelewa.
oleje do 2T możesz zmieszać

obrotomierz z czego bierze sygnał , coraz częściej obrotomierz wariuje na wolnych skacze na 6-10tyś czy to moduł czy gdzie szukać przyczyny?